Terug

Terugblik op dag 4 de kwartfinales: Eefje en Selena verlaten met opgeheven hoofd de Spelen

Eefje en Selena hebben in het Barra Olympic Park in Rio de Janeiro, in hun kwartfinale tegen het als nummer 4 geplaatste Zuid-Koreaanse koppel Jung Kyung Eun / Shin Seung Chan niet voor een sensatie kunnen zorgen.

In een lange en zeer spannende partij, waarin door de Nederlandse vrouwen voor elk punt hard werd gestreden en niets cadeau werd gedaan, waren het uiteindelijk na ruim 1,5 uur spelen de Zuid-Koreanen die in drie games 21/13, 20/22 en 21/14 aan het langste eind trokken.

In de eerste game gingen de Zuid-Koreaanse vrouwen goed van start en wisten zij snel uit te lopen naar een royale 9/2 voorsprong. Eefje en Selena konden hier in het begin niet veel tegenoverstellen, maar kwamen in het tweede deel van de game toch nog beter in de partij. Het gat met Jung Kyung Eun en Shin Seung Chan was echter al te groot geworden om de game nog te winnen. De game ging dan ook met 21/13 naar het Zuid-Koreaanse koppel.

In de tweede game kwamen Eefje en Selena duidelijk op stoom en de gingen de strijd aan met de Zuid-Koreanen door ze met gevarieerd spel onder druk te zetten. Dit leverde vanaf het begin een gelijk opgaande wedstrijd op tussen beide koppels tot 13/13, waarna Jung Kyung Eun en Shin Seung Chan het initiatief en een voorsprong wisten te nemen, en zelfs op 4 matchpoints kwamen. Eefje en Selena bleven echter knokken voor elk punt, geloofden in hun kansen en dwongen de Zuid-Koreaanse vrouwen soms letterlijk en figuurlijk op en door de knieën te gaan in de rally’s. Door hun vechtlust wist het Nederlandse duo van een 20/16 achterstand terug te komen tot 20/20 en uiteindelijk de game met 2 punten te beslissen in Nederlands voordeel (22/20).

De Zuid-Koreanen herpakten zich en begonnen goed aan de derde game met een snelle 5/2 voorsprong. Daarna was het de beurt aan Eefje en Selena, die er met 6 punten op rij in slaagden weer op gelijke hoogte te komen en zelfs een voorsprong te nemen. Jung Kyung Eun en Shin Seung Chan kwamen echter langszij en zette vanaf 12/10 een eindspurt in die door de Nederlanders niet meer konden worden gestopt. De game werd uiteindelijk met 21/14 door het Zuid-Koreaanse koppel gewonnen, die zo de halve finales wisten te bereiken.

Eefje: “Het was een moeilijk begin, maar later kwamen we beter in het spel. We hebben echt alles gegeven. In de tweede game poetsten we zelfs vier matchpunten weg. Je ziet dat er nu nog een verschilletje is met hun. Tja, en als je dan een gaatje laat vallen dan duiken ze er vol in. Dat gaf de Zuid-Koreanen weer vertrouwen waardoor de achterstand moeilijk is weg te werken. Voor ons houdt het toernooi hier op, maar ik denk dat we terug kunnen kijken op een mooi resultaat. Ik heb ervan genoten om deel te mogen nemen aan de Spelen en we hebben ons beste spel laten zien. Nu doorknallen en over 4 jaar keihard terugkomen in Tokyo!”

Selena: “Een goede wedstrijd hebben we kunnen laten zien. Het begin was minder, maar met behulp van fighting spirit en erin blijven geloven zijn we ontzettend sterk teruggekomen vanuit een eigenlijk onmogelijke positie. We werkten vier matchpoints weg. In die game lieten we gewoon ons beste badminton zien en laten we zien wat we waard zijn. We hebben gevochten als leeuwen. Alles gegeven en op het einde is het dan net niet genoeg. We kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Het is de nummer 5 van de wereld. Tuurlijk is het nu balen, maar jeetje…bij de laatste acht op de Spelen en dan afsluiten met zo’n mooie 80 minuten durende wedstrijd. Morgen zullen we vast tevreden terugkijken op een mooi toernooi.”

Foto's: Badmintonphoto

20160815 0906 Olympic Games2016 Yves4921
20160815 0905 Olympic Games2016 Yves4837
20160815 0905 Olympic Games2016 Yves4868
20160815 0905 Olympic Games2016 Yves4881

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×