Terug

Terugblik op topbadmintontoernooi in Topsporthal IISPA

In het eerste weekend van september stond het Topbadminton in Almelo op het programma. ​Een verslag van Mischa Rosanow.

Het was voorjaar 2020. Corona: alle zalen dicht, geen competitie, geen trainingen. Waarop onze hoofdtrainer van de Breedtetraining van Regio Oost, Jimmy Cress, zei: “zullen we een toernooi organiseren direct als we weer mogen, mogelijk na de vakanties in 2021?'' Eerst verbazing en scepsis, daarna video-overleggen, telefoontjes, etc. En toen: ja, waarom niet ?

Gezien onze locatie in Almelo, de Topsporthal met inderdaad een Topsportzaal, waar we eerst trainden, maar twee jaar geleden door ruimtegebrek overgestapt zijn naar de Breedtesportzaal, zeer gunstig.

Ook Sportbureau Almelo, die al een reservering had voor een parabadmintontoernooi in 2022, wilde wel meer PR voor hun accommodatie. En voor ons goede reclame voor onze breedtetrainingen, maar ook voor het badmintonnen in Oost-Nederland om dat op een hoger pijl te brengen en weer eens goed op de kaart te zetten.

Zo gezegd, zo gedaan. In samenwerking met Sportbureau Almelo en Badminton Nederland zijn Jimmy Cress en Michael van Santen begonnen met de organisatie.

De twee hallen leenden zich uitstekend om een jeugdtoernooi in de grote hal (9 banen) te organiseren en een senioren en topspelerstoernooi in de Topsporthal (6 banen) te houden.

Ook is er sprake geweest om de zondag erna een volledig parabadmintontoernooi te houden. Maar omdat de parabadmintonners meer tijd nodig hebben om na een lange periode van corona op gang te komen, is dat terug gebracht naar een eenvoudig toernooi op de zondag. Waar toch nog ongeveer 25 parabadmintonners aan deelgenomen hebben, en waar ook toeschouwers volop van genoten hebben.

Het jeugdtoernooi is een toernooi volgens het Zwitsersladdersysteem geworden, waarbij de spelers altijd blijven spelen, zonder grote pauzes. Met in totaal 179 partijen was dat een groot succes dat duurde van ‘s morgens 9 uur tot ’s middag 17 uur, waarna de prijsuitreiking plaats vond met bekers voor alle eerste en tweede plaatsen.

In de Topsporthal werd het seniorentoernooi gehouden en ‘s middags de finalewedstrijden van de topspelers (ere- en eerste divisie t/m de 3e divisie)

Om 13.00 uur was er ook nog ruimte gemaakt voor demo-partijen en een clinic. Dit werd heel leuk gedaan door ook de jeugd erbij te betrekken. Ook veel toeschouwers genoten van dat spel met uitleg.

Aangezien de kantine van de hal nog niet open was, werd de catering verzorgd door een vaste groep van ELO-Hengelo, maar ook Kwok Li leverde de Chinees-Indische gerechten van KotaRadja.

Om 20.00 uur was de prijsuitreiking van de senioren waar Sebastiaan Li en Lotte Maneschijn tot winnaars uitgeroepen werden. Daarnaast werden alle vrijwilligers, organisatoren, met name Johan Assink, de spil waar alles om draaide, en sponsoren bedankt voor hun inzet en bijdragen.

Het bestuur en trainers van BPO met zijn organisatoren hebben ter plekke al overlegd met omliggende badmintonverenigingen om ze te enthousiasmeren om samen zo’n toernooi volgend jaar weer te organiseren.

De feedback van de spelers zowel jeugd als senioren en toeschouwers waren zeer positief en zij hopen op een vervolg van dit evenement.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×