Terug

Terugkomdagen Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

De afgelopen jaren zijn er bijeenkomsten georganiseerd voor Vertrouwenscontactpersonen (VCP'ers) die de opleiding hebben doorlopen bij de NOC*NSF Academie voor Sportkader.

In het najaar van 2019 bieden we terugkomdagen aan voor de opgeleide vertrouwenscontactpersonen en/of het bestuur van verenigingen over het praktisch omgaan met het Preventie Stappenplan van Centrum Veilige Sport. Het Preventie Stappenplan is onder toezicht van Stichting Rutgers doorontwikkeld en met verschillende sportbonden en verenigingen afgestemd op de behoefte van verenigingen. Tijdens deze 3 uur durende bijeenkomst werk je als Vertrouwenscontactpersoon aan jouw eigen positie en zichtbaarheid of werk je samen met het bestuur om de preventie voor de vereniging verder te ontwikkelen.

Klik hier om je aan te melden! Deelname aan deze scholing bedraagt € 25,- per persoon.

Eerst nog de opleiding Vertrouwenscontactpersoon (VCP) volgen? Dat kan ook! Een vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Daarnaast adviseren en stimuleren ze hun vereniging om preventieve maatregelen te nemen. Tijdens de opleiding wordt er o.a. aandacht besteed aan de positie die de VCP'er inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. De opleiding is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Deelname aan deze opleiding? Schrijf je dan hier in.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×