Terug

Trainers willen ondersteuning bij hun spelersbegeleiding

Hoe een trainer van een groep badmintonners zich voorbereid en zijn of haar training uitvoert, beïnvloedt sterk de kwaliteit van de training. De kwaliteit van de training bepaalt uiteraard in grote mate of een speler beter gaat badmintonnen en of de badmintonner plezier behoudt in het beoefenen van de sport. De tienduizenden badmintonners die wekelijks actief zijn worden door duizenden gediplomeerde en ongediplomeerde trainers begeleid. Badminton Nederland onderzocht eind 2016 hoe de gediplomeerde trainer zijn trainingen voorbereid, hoe hij uitvoering geeft aan de trainingen en welke welke groepen hij training geeft.

Opvallende resultaten uit de Trainersmonitor 2016 zijn (N=147):

  • 46% van de trainers besteedt 10-20 minuten aan de voorbereiding van een training
  • 40% van de trainers gebruikt YouTube en internet bij de voorbereiding
  • Elektronische hulpmiddelen worden tijdens de training relatief vaker gebruikt door 19-34 jarigen dan door trainers met andere leeftijden
  • Met name de trainers van jeugdgroepen willen ondersteuning bij de voorbereiding van een training
  • Trainers willen actief kennis met elkaar uit wisselen.

Bekijk hier de resultaten van de Trainersmonitor 2016.

Badminton Nederland gebruikt de resultaten van de Trainersmonitor om het aanbod voor begeleiders en trainers van badmintonners te verbeteren. De trainer wordt veelal alleen nog gezien als degene die in de vereniging de spelers beter maakt, maar hij/zij vervult een essentiële rol bij ledenbehoud en ledenwerving. Het is daarom belangrijk dat zij zorgen voor plezier en aandacht bij elke badmintonner. En nog belangrijker dat zij worden geholpen bij de voorbereiding en uitvoering van een goede training. Dat kan door middel van scholing en hulpmiddelen, zowel offline als online. Zo brengt Badminton Nederland in 2017 handboeken met oefenvormen voor jeugd en recreanten uit en is het vanaf dit najaar mogelijk om  deel te nemen aan de cursus Baantrainer (gratis voor leden van Badminton Nederland).

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×