Terug

Trainersstaf RTC’s en Nationale Jeugd Selectie 2020-2021

De zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen, maar over vier weken is alweer de aftrap van het nieuwe badmintonseizoen. Op maandag 17 augustus vliegen de shuttles weer door de hal bij de RTC’s in Almere, Arnhem, Den Haag en Eindhoven.

Samen met Badminton Topsport Flevoland (BTF) vormt Badminton Nederland vanaf aankomend seizoen het RTC-BTF Almere. Dit is de eerste zogenaamde ‘HUB’, een groot talentencentrum. Met het creëren van deze ‘HUB’ willen we de infrastructuur en de doorstroming binnen de piramide van het topbadminton versterken. In de toekomst willen we meer ‘HUBS’ opzetten om de talentenpool te vergroten en onze ambities als structureel topbadmintonland te realiseren.

Binnen de trainersstaf van RTC’s zijn er voor volgend seizoen een aantal wisselingen. Dicky Palyama en Max Sibbald stoppen bij RTC Almere, terwijl Thomas Wijers afscheid neemt als trainer bij RTC Den Haag.

RTC trainersstaf seizoen 2020 – 2021

RTC Den Haag: Robbert de Keijzer, Michel da Silva en Dennis van Daalen de Jel
RTC Arnhem: Nick Fransman
RTC Eindhoven: Paul Vennekens en Rick Steuten
RTC-BTF Almere: Suzanne Mulkens en Joeli Residay

Nationale Jeugd Selectie
Ook in de trainersstaf bij de Nationale Jeugd Selectie op Papendal vinden er wijzigingen plaats. Paul Vennekens volgt Thomas Wijers op als U15 coach. Paul is erg blij met zijn aanstelling: ‘Het voelt als een eer en ook een volgende stap in mijn ontwikkeling als trainer. Ik wil de samenwerking met de RTC’s intensiveren en met U15-selectie aansluiten bij de Europese top in hun leeftijdsklasse. De focus zal meer komen te liggen op de aanpak/voorbereiding van internationale toernooien, zowel op individuele als op teambasis.’

Daarnaast vertrekt Robbert de Keijzer als U17 coach. Momenteel hebben hier we nog geen opvolger. Totdat de opvolger van Robbert is gevonden zal hij de taak van U17 coach op zich blijven nemen.

RTC

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×