Terug

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

Naar aanleiding hiervan kwamen er vragen en zowel positieve als negatieve reacties bij ons binnen. Met dit bericht gaan wij ons besluit (zie hier nogmaals ons bericht van eerder deze week) en de regels m.b.t. het verplaatsen van wedstrijden verduidelijken.

Besluit
We volgen de richtlijnen van de overheid en RIVM. We begrijpen uiteraard ook dat er teams en spelers zijn die onder de huidige omstandigheden niet willen spelen. Het is dus geen verplichting om te spelen, maar we willen wel iedereen de mogelijkheid bieden om te kunnen spelen. Het besluit over de voortgang van de competities betreft de Bondscompetitie en de jeugdcompetitie. De doordeweekse competities in diverse regio’s kunnen vanwege de huidige maatregelen geen doorgang vinden.

Uitzondering voor de Eredivisie
Eredivisiewedstrijden mogen en kunnen op de oorspronkelijke tijden zonder publiek gespeeld worden. Het actuele protocol Verantwoord Sporten wordt hierbij gevolgd.

Versoepeling in regels m.b.t. verplaatsen van wedstrijden
Zoals eerder aangegeven zullen de wedstrijden die niet binnen de huidige coronaregels kunnen worden gespeeld, moeten worden ingehaald in een reserveweek. Ook wedstrijden die binnen de huidige richtlijnen wel door kunnen gaan, maar niet worden gespeeld, moeten worden ingehaald. Hoewel er geen sancties worden opgelegd voor het niet opkomen van teams, zijn er wel een aantal spelregels voor het verplaatsen van wedstrijden, regels die het verloop van de competities eenvoudiger zullen maken. Bekijk hier alle regels met betrekking tot het verplaatsen van wedstrijden die t/m 19 december gepland staan.

Extra reserveweken
Om de ruimte voor het plannen van inhaalwedstrijden te vergroten is besloten om het weekend van 5/6 februari en de week van 21 tot en met 27 februari open te stellen voor inhaalwedstrijden.

Tevens waar mogelijk kan er in onderling overleg en goedkeuring van beide teams een wedstrijd gepland worden in de vrije weken 51 en 52 rondom Kerst. Verder wachten we de persconferentie van de overheid van medio december af over een verder besluit over het verloop van de competitie.

We willen deze lastige periode samen goed doorkomen. Heb begrip voor elkaar en laten we zorgen voor een veilig sportklimaat waarin iedereen kan genieten van de sport.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Hendrik Boosman via hboosman@badminton.nl of tel: 06-20799559.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×