Terug

Vacature: Bestuurslid gezocht

Badminton Nederland behoort tot de middelgrote sportbonden van Nederland. Het bestuur is ter versterking van zijn team, op zoek naar een Bestuurslid om de komende jaren onze gezamenlijke ambities waar te maken. De vacature ontstaat door het verstrijken van de bestuursperiode van één van de huidige leden.

De uitdaging

De uitdaging is onze organisatie toekomstbestendig te maken en badminton prominenter op de kaart te zetten. In het afgelopen jaar heeft het bondsbestuur, gestart in de huidige samenstelling op 1 februari 2018, gewerkt aan het Jaarplan 2019 waarin activiteiten opgenomen zijn voor onze verenigingen (en leden) maar ook voor ongebonden sporters en fans. Speerpunten hierbij zijn marketing, communicatie en ledenwerving/behoud, voortvloeiend uit de pijlers ondernemerschap en verenigingsondersteuning. Hierbij horen ook de projecten die gestart zijn over bestuurlijke vernieuwing en verdienmodellen.

Het bestuur

Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, verdeelt onderling de aandachtsgebieden op basis van collegialiteit, bestuurt op hoofdlijnen en volgt de uitgangspunten van de Code Goed Sportbestuur. Het bestuur komt gemiddeld één keer per maand bijeen voor de bestuursvergadering. De bestuursleden worden benoemd voor een periode van 4 jaar met een maximale verlenging van 2 periodes. De bestuursleden worden gekozen door de bondsvergadering waaraan het bestuur verantwoording aflegt. De functie is onbezoldigd.

Wie zoeken wij?

Badminton Nederland zoekt een ervaren bestuurder met passie voor badminton die in de komende jaren met energie en enthousiasme op strategisch niveau wil bijdragen aan het behalen van onze doelen. Onze ideale kandidaat weet goed te balanceren tussen besturen op afstand en inhoudelijke betrokkenheid en heeft bij voorkeur feeling voor marketing, onderzoek en communicatie. Daarnaast is onze nieuwe bestuurder een teamspeler en in staat om buiten de gebaande paden te denken. In de samenstelling van ons bestuur streven wij naar een optimale mix van competenties en karakters, alsmede een goede afspiegeling van onze achterban. Vrouwelijke bestuurders worden nadrukkelijk uitgenodigd zich voor deze rol te melden.

Competentieprofiel

  • Affiniteit met badminton
  • Bestuurlijke ervaring
  • Sociaal vaardig, sterke verbinder
  • Is creatief, initiatiefrijk en innovatief
  • Ervaring met vrijwilligersorganisaties
  • Constructief kritisch
  • Teamspeler

Procedure

- Gesprek met voorzitter en directeur.

- Na wederzijdse overeenstemming gesprek met de andere bestuursleden.

- Na wederzijdse overeenstemming voordracht aan de Jaarvergadering.

Tijdbesteding en activiteiten bestuurslid marketing

Een exacte tijdsbesteding voor deze functie is niet te geven. In deze functie bent u gedurende het hele jaar actief. Uw activiteiten bestaan minimaal uit het bijwonen van maandelijkse bestuursvergaderingen, het voorbereiden en bijwonen van de Bondsvergaderingen, het onderhouden van contacten met de bondsdirecteur en het uitvoeren van respresentatieve taken.

Periode van benoeming

De benoeming vindt plaats door een besluit van de Jaarvergadering. De zittingstermijn bedraagt 4 jaar met een mogelijkheid tot tweemaal een herverkiezing.

Voorwaarden De functie bestuurslid is een vrijwilligersfunctie. Derhalve wordt geen salaris toegekend. Wel worden onkosten vergoed op basis van de regeling onkostenvergoeding bestuursleden.

Hoe te reageren

Indien u geïnteresseerd bent in deze functie kunt u solliciteren door het mailen van een brief met motivatie vergezeld van een cv met relevante ervaring naar sollicitatie@badminton.nl. Indien u dit wenst, kunt u informatie inwinnen bij bondsdirecteur Barbara Mura, telefoonnummer 06-29022819. Zij zal u zonodig in contact brengen met een vertegenwoordiger van het bondsbestuur.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×