Terug

Veel badminton in Veendam

De inwoners van Veendam krijgen de komende week vaak de mogelijkheid om kennis te maken met de badmintonsport. De lokale vereniging, SV Meteoor, organiseert tal van activiteiten, voor jong en oud.

Vorige week maandag begonnen ze met hun eerste activiteit: een kennismakingsles voor de kinderen van de Buitenschoolse Opvang Meander. Een opwarmer voor de echte open dag in de Week van het Badminton. Tevens hebben trainers van SV Meteoor vorige week een clinic voor vakleerkrachten op de basischolen in Veendam gegeven, zodat de leraren zelf badminton kunnen geven tijdens de gymles. Gisteren was de eerste dag van de Week van het Badminton en meteen een actieve voor SV Meteoor. De trainers Vera van Mil en Mark Slagter begonnen om 16.00 uur 's middags met de tweede kennismakingsles van de kinderen van de BSO. Met bewondering en gepaste trots keken zij tijdens de oefeningen naar de kinderen die in een week tijd al wat racket- en shuttlebehendiger waren geworden. Om 18.00 uur volgden drie open trainingen: één voor basisschoolkinderen, één voor jeugd van het voortgezet onderwijs en één voor de senioren. Zo konden Veendammers van alle leeftijden kennismaken met badminton en de vereniging.  Vandaag en vrijdag is het mogelijk om bij de vaste speelavonden van SV Meteoor binnen te lopen en mee te spelen. Een beproefd concept bij veel verenigingen. Maar naast 'vrije inloop' zijn er ook bewust gerichte trainingen en kennismakingslessen georganiseerd. zoals bijvoorbeeld ook op woensdagmiddag, want dan worden er clinics op basisscholen gegeven; voor de groepen 3 tot en met 5 en de groepen 6 tot en met 8.

Veel open dagen betekent niet direct veel nieuwe leden Vera van Mil is trainster van de vereniging en actief betrokken bij de activiteiten van de Week van het Badminton. Over het drukke programma zegt ze: "Ik vind het gewoon ontzettend leuk om kinderen kennis te laten maken met onze sport. Natuurlijk is het fantastisch als ze allemaal lid worden van SV Meteoor, maar ik ben reëel dat dit niet meteen gebeurd. Misschien later. Zie het als zaadjes planten; eens komen er een paar uit. Dat ze dan lid worden is dan mogelijk ook te danken aan een van deze activiteiten."

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×