Terug

Veel spannende 3-game wedstrijden op 51e Master SV Meteoor toernooi

416 badminton wedstrijden zijn er gespeeld afgelopen weekend in het Indoorcentrum Veendam. Bijna 250 deelnemers hebben gestreden om zondagavond op de hoogste podiumplaats te kunnen staan.

En dat dat niet zonder slag of stoot is gebeurt blijkt wel uit de statistieken. Meer dan een derde van die wedstrijden werd beslist in 3 games. Even leek het erop dat dit de organisatie in de problemen zou brengen qua tijdsplanning toen men zaterdagochtend zo’n 45 min achterliep op het geplande schema. Later die middag werd de achterstand weer goed gemaakt en uiteindelijk eindigde het programma van zowel de zaterdag als de zondag keurig op tijd.

Amy Tan (BV Almere) kwam relatief eenvoudig in de finale. Geen enkele van de andere dames kwam in de buurt – 14 punten was het maximale wat ze tegen zich zag op scorebord (games gaan tot 21). Ook haar tegenstander in de finale, Meike Versteeg van BC Amersfoort, kwam slechts tot 13 punten (21-8/21-13)

De mannenenkel ging tussen Aram Mahmoud en Dennis Koppen (beide van BV Almere). Ook Aram had maar twee games nodig en wist de partij te winnen met 21-16 en 21-8, De eerste game leek Dennis in staat het hoge niveau van Aram bij te kunnen benen maar het bleek in de tweede game toch teveel van het goede.

De vrouwendubbel was de eerste wat spannender wedstrijd. Beide koppels waren niet geplaatst voor het schema – Van Soerland-Trouerbach/vd Wal (alweer BV Almere) versloegen al eerder de favorieten Paap/Slaman (BC Culemborg/BV van Zijderveld). Het andere koppel vd Hoeven/Teuben (ook van Almere) hoefden geen halve finale te spelen door het uitvallen van Mireille van Daal. De finale begon zeer spannend. De eerste game ging gelijk op en eindigde uiteindelijk in de verlenging in 25-27 in het voordeel van vd Hoeven/Teuben. Daarna zette van Soerland-Trouerbach/vd Wal blijkbaar een tandje bij en wonnen ze de andere twee games met 13 en 11.

Ook in het mannendubbel maakte Aram Mahmoud zijn plaatsing waar. Samen met Thomas Sibbald van BV van Zijderveld pakte hij de titel ten kostte van het koppel Veenstra/de Vor (BCH/Hoornse BV) die als tweede geplaatst waren. In de weinig spectaculaire wedstrijd waar de punten vooral gescoord werden door onnodige fouten van beide kanten pakten Mahmoud/Sibbald de winst met 21-18/21-17.

De laatste finale, het gemengddubbel, bracht wat meer spannende rallies. Ook in dit onderdeel (net als het vrouwendubbel) konden de als eerste en tweede geplaatste duo’s de verwachting niet waarmaken. Het koppel Oosterhaven/de Jager van de Groninger badmintonvereniging GSBV AMOR bereikte als vierde geplaatste de finale en bood flink tegenstand tegen de als derde geplaatste vd Hoeven/Koppen (BV Almere). Die bleken uiteindelijk wel te sterk en sloten het geslaagde weekend af door de finale met 21-10 en 21-16 te winnen.

Succes van SV Meteoor zelf was er eigenlijk alleen in de categorie 8. Het mannendubbel werd knap gewonnen door Piersma/Piersma. In het gemengddubbel pakte het koppel de Jong/Piersma de eerste plaats.

Al met al een goed verlopen en succesvolle 51e editie van dit bijzondere toernooi in Veendam. Winnaar Aram Mahmoud bedankte in zijn afsluitende dankwoord de organisatie voor een goed verlopen toernooi; waarna toernooileider Mike Pruis nog benadrukte dat zo’n groot evenement alleen mogelijk is met hulp van de grote groep vrijwilligers van de club en alle grote en kleine steun van de diverse ondernemers uit Veendam en omstreken.

Op bijgevoegde foto de winnaars Amy Tan en Aram Mahmoud

20190512 170511

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×