Terug

Verkiezing afgevaardigden in regio Noord-Holland

Bij de aankomende regiovergadering in Noord-Holland vindt er een verkiezing voor afgevaardigden plaats, omdat er voor deze regio momenteel één kandidaat-afgevaardigde is. In de regio’s Noord-Brabant, Limburg en Oost is er op dit moment ook een vacante plek maar zijn er geen kandidaten. De digitale regiovergadering voor regio Noord-Holland staat gepland op maandag 10 mei.

Wat doet een afgevaardigde?
Afgevaardigden zijn de schakel tussen de Bondsvergadering en de verenigingen. Zij zijn de stem van de verenigingen tijdens de Bondsvergadering. Verenigingen kunnen via de afgevaardigden invloed uitoefenen op het te voeren beleid binnen Badminton Nederland. De afgevaardigden hebben veel contact met verenigingen, met andere afgevaardigden binnen de regio en het bestuur en de werkorganisatie van Badminton Nederland. Zeker in de huidige tijd is het belangrijk om in nauw contact te staan met de verenigingen en afgevaardigden vormen hierbij een onmisbare schakel.

Regiovergadering
De afgevaardigden worden per regio gekozen door de Regiovergadering. Afgevaardigden worden gekozen voor een periode van vier jaar en zijn twee keer aansluitend herkiesbaar.

Kandidaten
In de regio Noord-Holland zijn er twee zetels voor afgevaardigden beschikbaar. Kandidaten kunnen nog worden aangemeld tot maandag 19 april 2021 via bmura@badminton.nl.

In de tekst uit de Statuten van Badminton Nederland kun je de van toepassing zijnde regelgeving nalezen. Tevens is een functieprofiel voor afgevaardigde bijgevoegd. Indien je een kandidaat opgeeft, wil je dan zijn/haar e-mailadres opgeven zodat we in contact kunnen treden met deze persoon?

Uiteraard kun je bij ons nadere informatie over de procedure ontvangen indien je dit wenst via een e-mail naar dvputten@badminton.nl.

Twee weken voorafgaand aan de regiovergadering publiceren we de definitieve lijst van kandidaten.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×