Terug

Verslag 19e Wim Top JM Amersfoort 2017

Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober werd er in de Juliana van Stolberg sporthal de jaarlijkse Wim Top Junior Master gehouden van BCAmersfoort.

Op zaterdag begonnen we met een goede start. We liepen al vrij snel wat in en konden de hele dag de voorsprong behouden. Hierdoor waren we netjes op tijd klaar met alle wedstrijden.

Een aantal spannende wedstrijden zaten er zeker tussen. Met iets meer deelnemers dan vorig jaar was de hal goed gevuld. Helaas hebben we wel twee onderdelen onder 11 moeten schrappen omdat daar te weinig inschrijvingen voor waren. De spelers die zich wel hadden ingeschreven deden de meeste mee bij onder 13.

U11

De onder 11 werd alleen op zondag gespeeld, aangezien er weinig wedstrijden waren. Dit vonden de spelers en ouders ook niet erg. Het niveau van de spelers in deze categorie was erg hoog, er zaten goede spelers tussen die het elkaar zeer moeilijk maakte. Bij de jongens was het Dion Hoegen, die er met de eerste plek vandoor ging in de singel. In de finale stond Dion tegen over Joely Cornet die als favoriet werd neer gezet, maar het helaas moest overlaten aan Dion.

Bij de meisjes was Esmaralda van Drunen de favoriet. Zij speelde in de finale tegen Megan Molier. Esmaralda wist te winnen met 21-10 en 21-14.

Bij de gemengddubbel onder 11 waren er weinig aanmelding, maar kon er toch een leuk poule worden gemaakt van drie koppels, waar gestreden werd voor de eerste plek. Uiteindelijk hebben Dion Hoegen en Sterre Bang deze plek bemachtigt.

U13

Dan was er de onder 13 categorie. Hier waren meer inschrijvingen, zodat ook hier leuke partijen gespeeld konden worden. Ook waren er wat buitenlanders in deze categorie te vinden. Zo was de jongens enkel finale ook een buitenlands onderonsje. De Belg Jen Nuyts tegen Rafe Kenji Braach uit Duitsland streden om de titel. Toch was de uitslag vrij duidelijk: met 21-9 en 21-14 wist Jen Nuyts de fanatieke Duitser Rafe te verslaan.

Bij de meisjes enkel waren het Famke Wouters en Flora Wang die tegen elkaar streden. Famke wist te winnen met 13 en 15.

Famke Wouters ging ook voor de titel in de gemengddubbel samen met haar partner Royce Mink, ook dit lukte. Na lang wachten en veel spelen wonnen ze de finale van Meerte Loos en Kas Sacranie met de cijfers 17 en 18.

Daarnaast wist Jen Nuyts ook zijn dubbel te winnen samen met zijn partner Jochem Manné. Met een spannende tweede set 22-20 moesten Paul Reumer en Martijn Roest dan toch de eerste prijs laten gaan, ze hadden gegeven wat ze konden. Iedereen kon mee genieten van de wedstrijd, de spanning spatte van de baan af.

Bij de meisjes waren Flora Wang en Riya Sivakumar de favorieten. Ze wisten Fay Cornet en Meerte Loos in een spannende wedstrijd met 16-21 21-17 en 21-14 te verslaan en gingen er vandoor met de eerste plek.

U15

Op naar de onder 15 categorie. Ook hier waren de twee dagen erg spannend en werd er met alle macht geknokt voor de winst.

Onze eigen speler van Amersfoort Anouk van Wijk moest helaas drie keer de eerste plek laten gaan, maar bemachtigde wel elke keer weer een tweede plek. Zo verloor ze in de singel van Novi Wieland met 21-19 16-21 en 9-21. In de dubbel stond ze samen met haar maatje Sophie Mayer tegen de nummer 1 geplaatste Karlijn van der Lee en Chloë Li. Helaas moest ze ook hier de eerste plek laten gaan met 10-21 en 20-22. Maar ze had nog een kans in de mix samen met Just Meijer. In de finale hadden ze Noah Haase (die ook het hele toernooi goed heeft gepresteerd) en weer Chloë Li tegen over haar. Ook hier werd het 20-22 en 13-21.

Noah Haase wist zijn mix te winnen. Helaas moest Noah zijn eerste plek in de singel afstaan aan Ivory Johan. Met 21-14 en 21-10 wist Ivory van Noah te winnen.

Maar Noah had nog een kans in de dubbel samen met zijn naamgenoot Noah Wattimena. In de finale stonden de heren Finn Lavalette en Just Meijer tegen over hun. Met een spannende driesetter wisten Noah en Noah toch te winnen, met 21-11, 13-21 en de beslissende set 21-14.

U17

De laatste maar zeker niet de minste categorie de onder 17. Weer een stukje gegroeid en het is erg leuk om spelers elk jaar weer terug te zien.

Bij de dames enkel wist Imke Klopstra de titel te bemachtigen. Na een aantal spannende 3 driesetters wist ze in de finale van Kaylee van der Wiel te winnen met 19-21, 21-18 en 21-5.

Bij de meisjes dubbel was er maar één poule. Wel een sterke poule waar iedereen aan elkaar gewaagd was. Met een laatste zeer spannende wedstrijd, waar iedereen nog op moest wachten, maar het fanatisme vanaf spatte werden BCAmersfoort speelster Nadia Choukri en Imke Klopstra eerste in de damesdubbel. Ondanks dat ze nog in drie sets verloren, hadden ze in totaal meer sets gewonnen en kwamen ze thuis met een eerste plek.

Bij de jongensenkel was BCAmersfoort speler Bart Hoksbergen de favoriet. Na een spannende drie setter in de halve finale wist Bart zijn finale in tweeën te winnen tegen David Sugiharto met 21-15 en 21-14.

David wist in zijn gemenddubbel samen met Nadia de eerste plek te pakken. Jesse Stekelenburg en Imke klopstra streden voor wat ze waard waren, maar verloren helaas in drie sets met, 9-21, 21-13 en 10-21.

Ten slotte hadden we nog de jongensdubbel. In de finale stonden Dries Caris en Jules van Wijlick tegenover Teun de Mast en Tommy Liu. Met een score van 21-19 en 21-13 wisten Dries en Jules de titel te pakken.

Het was een weekend vol spannende wedstrijden en het toernooi verliep prima.Ook met dank aan onze fysiotherapeut Danny voor het behandelen van de blessures die er waren dit weekend, en onze referee aan wie we alles konden vragen als we het even niet wisten. Helaas waren er wel wat afmeldingen, maar dat zal er altijd bij horen.

Na een krachtige maar snelle prijsuitreiking kon iedereen weer rustig naar huis en was het een zeer geslaagd weekend.

via BCAmersfoort

1
2
3

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×