Terug

Verslag individuele toernooi Six Nations U17

Gisteren is begonnen met het individuele toernooi van de Six Nations U17. Sinds 2 jaar wordt eerst het individuele toernooi en daarna pas het teamtoernooi gespeeld. Over de dubbels valt weinig te vertellen. Alle dubbels gingen in de eerste ronde strijdend ten onder.

In de enkelspelen ging het beter en waren er spannende partijen te zien. Zo wonnen Andy Buijk en David Sugiharto hun eerste ronde in drie games en verloor Robin Mesman nipt in de derde game met 20-22. In de ronde daarna verloor David van de als eerste geplaatste Fransman Popov en Andy van de 5/8e geplaatste Duitser Sonnenschein. Finn Achthoven en Dyon Wijlick verloren hun single in de eerste ronde. Voor Finn was het zijn eerste echte wedstrijd na een paar weken blessureleed.

Bij de vrouwensingles verloren Kelly van Buiten, Kiona van der Werf en Diede Odijk in de eerste ronde. Nadia Choukri speelde een goede wedstrijd en verloor in drie games van de Deense Frederikke Nielsen. Jaymie Laurens won vrij eenvoudig haar eerste ronde en trof in de tweede ronde de als eerste geplaatste Pamela Reyes. Jaymie speelde een dijk van een wedstrijd en wist net niet te winnen door een ogenschijnlijke makkelijke “bal” op matchpoint (21-20) in het net te slaan. Uiteindelijk werd het 23-25 voor Reyes.

Vandaag wordt een dagje halve finales en finales kijken en dan begint zaterdag het teamtoernooi. Nederland start tegen Denemarken. Een teamwedstrijd bestaat uit 9 partijen en er wordt tegen alle landen (zaterdag 2, zondag 2 en maandagmorgen 1) gespeeld.