Terug

NJK 2018: Ontmoeting met de Toppers van de Toekomst? Wilhelmus wordt gespeeld voor alle finalisten!

Zijn het de Toppers van de Toekomst? Konden we al kennismaken met de potentiële medaillewinnaars van de Olympische Spelen van 2024, 2028 en later? Het zou zomaar kunnen...

LEESTIP en KIJKTIP:
In dit artikel zie je ook 2 vlogs, gemaakt op het NJK! Lees en scroll snel verder.


We hebben het uiteraard over het Nederlands Jeugd Kampioenschap dat op 9 en 10 juni in een zeer sfeervolle T-Kwadraat Topsporthal in Tilburg werd georganiseerd. 

Maar liefst 185 deelnemers startten op zaterdag op 20 banen. Op zondag werden de halve en hele finales gespeeld.

foto: Alle kampioenen poseren trots met hun bekers. Ze kunnen tevreden zijn. Ze hebben historie geschreven; ze zijn Nederlands kampioen.


Nieuwe talenten

Toernooidirecteur Ger Tabeling is een tevreden man: "Ik organiseer dit evenement al vele jaren. Het is elke keer weer een feestje om de jonge spelers en speelsters te zien. En, om te ervaren hoe ze zijn gegroeid. Maar ook is het gaaf om nieuwe talenten te ontmoeten."

"Ja, iedereen die wil, kan meedoen. Dat kan omdat we hier in Tilburg op maar liefst 20 banen spelen. Dat is een bewuste keuze die ik maak. Zo krijgt iedere speler of speelster de kans om te proeven aan de subtop en top bij de jeugd. Het geeft ook veel inspiratie; je leert altijd van de wedstrijden die je speelt."

Foto: Ger Tabeling (l) en bondsvoorzitter Michel Bezuijen die ook genoot van de jonge badmintonspelers die volop ambitie uitstraalden.

Foto: Sebastiaan Li won de jongensenkel U19 en Debora Jille het vrouwenenkel U19. De twee Champions gingen naar huis met de wisselbeker!


Ambitie

"In z'n algemeenheid kan ik zeker stellen dat het niveau goed is," zegt Ger Tabeling tot slot. "Echter, in de toekomst kijken kan ik ook niet. Als je het hebt over de Olympische Spelen van 2024, 2028 en later... dan durf ik daar geen voorspelling op te doen. Maar ik vind deze jongeren wel vol met ambitie zitten. Dat is een goed teken. Het is aan hen om op een gegeven moment te bewijzen of ze de Toppers van de Toekomst zijn."


VLOG:
Dit zei toernooidirecteur Ger Tabeling voor aanvang van de finaledag op zondag 10 juni in Tilburg.


VLOG:
Hoe leuk! Negenvoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama kwam ook naar Tilburg om te kijken bij het NJK. En, aansluitend spraken we ook nog een aantal deelnemers die hun visie gaven op hun eigen ambities én op de organisatie van dit evenement.

Meer BREAKING NEWS over Dicky Palyama lees je HIER >>>


Concentratie versus Sportiviteit


Opvallend mooi feit van dit NJK; sportiviteit! Natuurlijk realiseren ook deze jonge badmintonners zich dat het je niet altijd gegeven is om Nederlands Kampioen te worden. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. 

Zou het vandaag je enige kans zijn?

Dus concentratie vereist. Maar... ook ongekende sportiviteit. Natuurlijk kennen de spelers elkaar door en door en ze gunnen elkaar vanzelfsprekend het beste, maar de vele high-fives na afloop van de finales zijn tekenend: de felicitaties over en weer zijn gemeend.

En datzelfde geldt voor de complimenten die spelers en speelsters elkaar geven tijdens de soms bizar prachtige ralley's. Dat teleurstelling overigens ook verwerkt moet worden, is óók een feit. 

"Straks drink ik wel wat mijn tegenstander," zegt een van de jonge spelers die net Nederlands kampioen is geworden.  "Ik gun hem nu even wat rust om de teleurstelling te verwerken. Ik weet precies hoe hij zich voelt. Hij zit nu niet op mijn bemoedigende woorden te wachten."


Veel dank!

Badminton Nederland feliciteert alle winnaars en finalisten met de behaalde resultaten. Vanzelfsprekend danken we ook de organisatie en wedstrijdleiding voor het vlekkeloze verloop in een sfeervolle T-Kwadraat Topsporthal.

 

Het volkslied wordt gespeeld voor de winnaars en de runners-up!


Bekijk alle uitslagen:

Uitslagen en wedstrijdschema's van het Nederlands Jeugd Kampioenschap 


Nog enkele foto's / sfeerimpressie:

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×