Terug

Badminton VIPS in de watten gelegd tijdens de 70e Yonex Dutch Open (En... dit is de definitie van een Very Important Person!)

We weten nu als nooit tevoren wat de betekenis van de afkorting VIP is. Very Important Person. Die waren namelijk massaal afgekomen op de grote VIP-bijeenkomst die Badminton Nederland organiseerde op de finaledag van de 70e Yonex Dutch Open.

We hebben het uiteraard over de vele, vele, vele, vele zéér gemotiveerde vrijwilligers die soms al jarenlang ongekende inspanningen leveren voor de badmintonsport in Nederland en op alle mogelijke fronten hun steentje organisatorisch bijdragen aan een keur van evenementen en bijeenkomsten.

Of het nu gaat om de organisatie van een jeugdtoernooi, de strategische sessies rondom de verdienmodellen, het indelen van alle competities, het regelen van het transport bij internationale toernooien of het paraat zijn om te lijn- of scheidsrechteren... Badminton Nederland is ongekend trots op het grote aantal vrijwilligers dat actief is voor, bij en binnen de bond.

Zondag 14 oktober, tijdens de finaledag van de Yonex Dutch Open, vonden ruim 130 vrijwilligers (!), vaak ook met hun partner, hun weg naar de sfeervolle (en smaakvolle!) bijeenkomst in de VIP ruimte in Topsportcentrum Almere.

Vrije dagen

Het feestelijk samenzijn werd geopend door bondsvoorzitter Michel Bezuijen, die zei verheugd te zijn over de enorme opkomst.

"Ik kan niet genoeg het belang van de rol van de vrijwilligers benadrukken," zo stelde hij.

"Zonder vrijwilligers geen badmintonsport. Soms lijkt het vanzelfsprekend dat evenementen, toernooien en andere activiteiten 'gewoon' georganiseerd worden, maar eigenlijk is het niet 'vanzelfsprekend'. Het is goed om op dit soort momenten nog eens extra stil te staan bij al het werk dat vrijwilligers doen voor en met Badminton Nederland."

"Veel badmintonliefhebbers nemen zelfs gewoon vrije dagen van hun eigen werk op om van alles en nog wat voor de sport voor elkaar te krijgen. Of, hier gewoon een week in Topsportcentrum Almere aan de slag te gaan. Ik vind dat echt fantastisch en ook zeer inspirerend."

Een 'Very Important Person' staat gelijk aan een gemotiveerde en gedreven vrijwilliger, en omgekeerd, zo stelde Michel Bezuijen.

Sponsors

Er waren trouwens méér VIPS. Zo verwelkomde Michel Bezuijen de sponsors van de Yonex Dutch Open en dankte hij hen ook.

"We zijn blij dat organisaties uit het bedrijfsleven de badmintonsport willen en kunnen ondersteunen en dat we in aansluiting daarop deze bedrijven ook netwerkpotentie kunnen bieden. Immers, sponsoring anno 2018 is een kwestie van het invullen van wederzijdse belangen. En, liefde voor de sport uiteraard."

NOC*NSF

De vrijwilligers en sponsors hadden overigens volop aanspraak. Zo was de wethouder Sport van Almere er (Jaap Lodders), maar ook was er volop gelegenheid om met vertegenwoordigers van de ambassade van Indonesië te spreken.

Badminton Nederland was ook verheugd door de komst van André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF. De directie van NOS Sport kon ook worden verwelkomd. Het werd een mooie gelegenheid om aan de media te laten zien hoe badminton leeft en hoeveel inspanningen er zijn om de sport verder op de kaart te krijgen.

Overigens....

Dat laatste was in het finaleweekend van de Yonex Dutch Open geen probleem. Voor het eerst sinds vele jaren hadden enkele finales een oranje tintje. Zo speelden Selena Piek en Cheryl Seinen de damesdubbelfinale, waar vanaf het VIP-terras volop van werd genoten.

Helaas (voor de Oranjefans) waren het twee Bulgaarse zusjes - in felgeel - die de titel pakten. Maar uiteraard toch volop een luid applaus en veel bewondering voor de Nederlandse speelsters.

De prachtige mannendubbelfinale stond ook volop in de belangstelling. Jelle Maas en Robin Tabeling die dit jaar ongekend goed op dreef zijn, moesten het wel in drie games afleggen in de finale, maar waardering was er volop. Vanaf het VIP-terras werd intensief meegeleefd met de prestaties van de Nederlanders.

En dát zorgde natuurlijk voor nieuw gespreksvoer tussen de wedstrijden door. En... het leverde nieuwe motivatie op om met veel plezier door te gaan met of betrokken te blijven bij Badminton Nederland.

De conclusie van de VIP-bijeenkomst?

Samen maken we de sport nóg groter!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×