Terug

Voordelige aansprakelijkheidsverzekering bestuurders

Enige tijd geleden heeft Badminton Nederland geïnventariseerd of er binnen onze verenigingen behoefte bestond aan een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Verenigingen gaven aan dat die behoefte er is.

Het jaarbedrag van de verzekeraar wordt gebaseerd op een staffel o.b.v. het aantal deelnemende verenigingen. In het kort, hoe meer verenigingen deelnemen hoe lager de kosten voor de vereniging. Aangezien deze behoefte ook bij verenigingen van andere sportbonden leefde, werken wij samen met de 7 sportbonden die gehuisvest zijn aan de Kelvinbaan in Nieuwegein. Door samen te werken met deze sportbonden kan gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke collectiviteit (staffelkorting o.b.v. totaal aantal deelnemende verenigingen). 

Aanbod

 Voor 35,00 per jaar (excl. 21% assurantiebelasting) wordt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aangeboden waarbij:

  • de schade is verzekerd als gevolg van een aanspraak van een derde tegen verzekerde in de hoedanigheid van bestuurder, commissaris, medebeleidsbepaler, en/of vereffenaar van de groep;
  • de verzekering bestuursleden beschermt tegen wettelijke aansprakelijkheidsclaims van derden en van hun eigen vereniging;
  • de verweerkosten zijn gedekt: deze maken onderdeel uit van het maximale bedrag van € 250.000 per contractjaar per vereniging;
  • geen eigen risico wordt berekend.

Het totale verzekerde bedrag op de polis bedraag € 2.500.000,-. Het maximaal verzekerde bedrag per aanspraak per vereniging bedraagt € 250.000,- per contractjaar.

De premie van € 35,00 is gebaseerd op een minimale deelname van tussen de 200 en 500 verenigingen die gebruik maken van dit aanbod. Dit aantal is inmiddels gehaald. Mochten er meer dan 500 of meer dan 1.000 verenigingen deelnemen dan gaat de premie nog iets naar beneden.

Mocht jullie vereniging gebruik willen maken van bovenstaand aanbod voor 2019 dan willen we jullie vragen om voor 28 januari het online formulier in te vullen middels deze link. Dit verplicht jullie nog niet om deze verzekering ook af te sluiten. Meer informatie over deze verzekering volgt na 28 januari.

Indien jullie vereniging al beschikt over een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dan is het even goed om alvast naar de opzegtermijn te kijken. Dit varieert nl. van opzegtermijnen per dag tot het opzeggen met een termijn van 2 maanden.

 Met vriendelijke groet,

 Barbara Mura

Directeur

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×