Terug

95 verenigingen kozen al voor voordelige aansprakelijkheidsverzekering bestuurders

Enige tijd geleden heeft Badminton Nederland geïnventariseerd of er binnen de verenigingen behoefte bestond aan een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Verenigingen gaven aan dat die behoefte er is en vanuit die vraag heeft Badminton Nederland begin dit jaar de voordelige bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aangeboden, waarvan ruim 95 verenigingen al gebruik hebben gemaakt.

Aanbod

  • Voor € 35,00 per jaar (excl. 21% assurantiebelasting) wordt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aangeboden waarbij:
  • de schade is verzekerd als gevolg van een aanspraak van een derde tegen verzekerde in de hoedanigheid van bestuurder, commissaris, medebeleidsbepaler, en/of vereffenaar van de groep;
  • de verzekering bestuursleden beschermt tegen wettelijke aansprakelijkheidsclaims van derden en van hun eigen vereniging;
  • de verweerkosten zijn gedekt: deze maken onderdeel uit van het maximale bedrag van € 250.000 per contractjaar per vereniging;
  • geen eigen risico wordt berekend.
  • Het totale verzekerde bedrag op de polis bedraag € 2.500.000,-. Het maximaal verzekerde bedrag per aanspraak per vereniging bedraagt € 250.000,- per contractjaar.

Klik hier voor een samenvatting van de verzekering en hier voor de polisvoorwaarden.

Premie

De premie van € 35,00 is gebaseerd op een minimale deelname van tussen de 200 en 500 verenigingen die gebruik maken van dit aanbod. Dit aantal is inmiddels gehaald. Mochten er meer dan 500 of meer dan 1.000 verenigingen deelnemen dan gaat de premie nog iets naar beneden.

Door samen te werken met de 7 andere sportbonden aan de Kelvinbaan in Nieuwegein kan gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke collectiviteit (staffelkorting o.b.v. totaal aantal deelnemende verenigingen).

Opzeggen

Indien jullie vereniging al beschikt over een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dan is het even goed om alvast naar de opzegtermijn te kijken. Dit varieert nl. van opzegtermijnen per dag tot het opzeggen met een termijn van 2 maanden. Na opzegging kan de nieuwe verzekering al per direct ingaan.

Aanmelden

Mocht jullie vereniging gebruik willen maken van bovenstaand aanbod voor 2019 dan willen we jullie vragen om voor 15 augustus het onlineformulier in te vullen middels deze link. Dit verplicht jullie nog niet om deze verzekering ook af te sluiten.

Mochten er na het lezen van dit bericht vragen zijn, dan kun je deze sturen naar info@badminton.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×