Terug

Advies NOC*NSF investeringsplan topbadminton

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door NOC*NSF.

Iedere vier jaar, samen met de Olympische cyclus, bekijkt NOC*NSF de verdeling van de middelen voor de topsportprogramma’s. Dit jaar bestaat het proces onder andere uit een analyse van de programma’s en hun kansrijkheid en het op basis daarvan uitbrengen van een advies naar de sportbonden over het wel of niet indienen van een investeringsplan.

Het advies van NOC*NSF aan Badminton Nederland is om geen investeringsplan in te dienen vanwege de door de koepelorganisatie laag ingeschatte kansrijkheid voor medailles op WK’s en Olympische Spelen. Dit advies heeft ons totaal verrast en we zijn het er niet mee eens.

We zijn voornemens om, ondanks dit advies, ons investeringsplan wel in te dienen en zullen ons volledig inzetten om het negatieve advies uiteindelijk een positief besluit te laten worden over ons programma.

Tegelijkertijd gaan we in de komende weken aan de slag met het opstellen van een plan voor een topbadmintonprogramma zonder de financiering vanuit NOC*NSF. Dit met zorg en aandacht voor onze spelers die iedere dag hard werken om hun droom te verwezenlijken.

We zijn trots op onze sport en onze sporters en op iedereen die onderdeel is van topbadminton en van Badminton Nederland. Onze overtuiging en onze kracht blijven overeind en wij rekenen op de steun en het enthousiasme van iedereen die badminton een warm hart toedraagt.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×