Terug

Voorlopig geen badminton door invoering strenge lockdown

De boodschap in de toespraak van premier Mark Rutte van maandagavond 14 december jl. over de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus was helder. Nederland gaat per vandaag, 15 december, voor vijf weken in een strenge lockdown om de opmars van het virus te stoppen. Dit betekent helaas voor ons dat de rackets weer in de tas kunnen en de shuttles terug in de koker. Opnieuw een flinke klap voor badmintonnend Nederland.

Het kabinet heeft besloten om alle sporthallen te sluiten tot en met dinsdag 19 januari 2021. Tot die tijd kan er net als in het voorjaar dus niet binnen worden gebadmintond. Er kan onder voorwaarden wel buiten gesport worden. Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Er is de mogelijkheid om alternatieve buitentrainingen voor de jeugd op te zetten, maar dat is in dit jaargetijde niet ideaal.

Topsport

De enige uitzondering op de nieuwe maatregelen zijn de topsporters. Op dit moment is de situatie nog niet geheel duidelijk maar het lijkt er op dat de seniorenselectie en de S-1 selectie op Papendal kunnen blijven trainen. Dit geldt echter niet voor de nationale jeugdselecties en de RTC’s. Ook de RTC-voorspeeldagen, die voor volgende week stonden gepland, komen door de nieuwe lockdown te vervallen.

Eredivisie

Op de persconferentie van dinsdag 8 december maakte het kabinet bekend dat Topsportcompetities per 17 december onder een strikt protocol weer van start mogen. Dit betreft ook de Eredivisie badminton. We wachten echter nog op een definitieve versie van het protocol en zijn met de Eredivisie-verenigingen in gesprek of en wanneer we de competitie weer kunnen herstarten. Op dit moment is er namelijk nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld of alle Eredivisieclubs over de sporthal in hun gemeente kunnen beschikken.

Bondscompetitie

Met de invoering van het nieuwe pakket maatregelen wordt het uitspelen van de Bondscompetitie minder makkelijk. Voor het uitspelen van de Bondscompetitie hanteren we nog steeds de routekaart, maar kijken we inmiddels ook naar verschillende alternatieven. Zodra hier nieuws over te melden valt, communiceren we dit.

FZ Forza NK

Over de status van het FZ Forza NK volgt later deze week meer informatie.

Informatie over Corona en de sport

Voor de meest actuele informatie kun je ook terecht op de website van NOC*NSF en de Rijksoverheid. In de komende dagen actualiseren we ook alle informatie en het Badmintonprotocol op onze website.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

We zien op sociale media al diverse verenigingen leuke online activiteiten organiseren voor hun leden, top! Laten we met elkaar in verbinding blijven en elkaar door deze roerige tijd heen slepen! #BadmintonDoenWeSamen

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×