Terug

Voortaan jaarlijks TOP Badminton Toernooi in IISPA

In september 2021 heeft Badminton Promotie Oost een senioren/jeugdtoernooi georganiseerd in Almelo. Gezien het succes en het verloop van het toernooi heeft de organisatie besloten er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken.

Op zaterdag 3 september 2022 vindt daarom de tweede editie van het TOP Badminton Toernooi plaats in de topsporthal IIspa in Almelo. Tijdens dit toernooi krijgen zowel de senioren als de jeugd de mogelijk om zich in toernooivorm te meten met andere badmintonspelers. Zo laten de spelers in het oosten van Nederland zien wat badminton echt betekent.

De opzet van het toernooi
In tegenstelling tot vorig jaar nodigt Badminton Promotie Oost nu ook seniorenspelers uit Nederland én Duitsland uit. Acht dames en acht heren die in op Eredivisie niveau spelen. De Duitse spelers spelen op een vergelijkbaar niveau, te weten Bundesliga. Deze groep vult de organisatie aan met lokale spelers en speelsters die uitkomen in de eerste, tweede, derde en vierde divisie.

Ook de jeugd krijgt de mogelijkheid om te laten zien hoe hoog het niveau is in Twente. Aan het TOP Badminton Toernooi doen jeugdspelers mee die deel uit maken van de BPO, ofwel Badminton Promotie Oost. Deze geselecteerde spelers kunnen tegenstand verwachten van de jeugdspelers van allerlei verenigingen uit Twente, Salland en de Achterhoek.

Kennismaking met de prachtige sport
Al met al voldoende variatie om de badmintonsport in al zijn geledingen te tonen op zaterdag 3 september 2022 in de IIspa te Almelo en waarbij men kennis kan maken met deze mooie sport. Voor toeschouwers die benieuwd zijn naar de sport of willen kijken naar de spannende wedstrijden is de toegang vrij.

Badminton Promotie Oost heet iedereen die dag van harte welkom.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×