Terug

Vooruitblik Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari vinden de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2017 plaats in Topsportcentrum Almere.

Na Selena Piek hebben ook Soraya De Visch Eijbergen en Eefje Muskens zich afgemeld voor deelname. Ondanks dat belooft het een spannend toernooi te worden met zeker veel nieuwe namen als Nederlands kampioen.

Mannenenkel 

Titelverdediger Erik Meijs is als derde geplaatst en begint het toernooi in de eerste ronde tegen Joran Kweekel. Naast Erik Meijs zijn Nick Fransman  en Mark Caljouw de belangrijkste kanshebbers op de titel. Zij zullen dan ook onderling de strijd aan gaan op weg naar de eindzege. Nick Fransman neemt het in de eerste ronde op tegen Rick Steuten en Mark Caljouw start tegen Aram Mahmoud. 

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen, die vorig jaar voor de tweede keer Nederlands kampioene werd heeft zich deze week afgemeld. De nummer twee van 2016, Gayle Mahulette (als eerste geplaatst) is nu de favoriet en opent haar NK tegen Alyssa Tirtosentono. Tamara van der Hoeven (tegen Marlies Baan) en Xandra Stelling (tegen Madouc Linders) kunnen mogelijk voor een verrassing zorgen.

Vrouwendubbel

Na Selena Piek zal ook Eefje Muskens door een blessure niet in actie komen en dat betekent dat er nieuwe kampioenen zullen zijn in het vrouwendubbel. Het belooft een spannende strijd te worden tussen het nummer één geplaatste koppel Cheryl Seinen/ Iris Tabeling (starten tegen Charissa Kuiper en Amy Tan), Imke van der Aar/ Debora Jille (tegen Marlies Baan/ Alyssa Tirtosentono) en Myke Halkema/ Ilse Vaessen (tegen het koppel Denise Hall/ Ella Peters). 

Gemengddubbel 

Ook in het gemengddubbel komen er nieuwe kampioenen aan nu Jacco Arends niet met Selena Piek kan dubbelen. De koppels Cheryl Seinen/ Robin Tabeling, Iris Tabeling/ Ruben Jille en Imke van der Aar/ Jelle Maas zijn kanshebbers op de titel. De drie koppels beginnen hun NK met een wedstrijd tegen respectievelijk Leon Nottelman/ Gita Djajawasito, Dennis van Bekkum/ Romy Laak en Bart Gerrits/ Deborah van de Wal.

Mannendubbel 

In het mannendubbel komen de titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas dit jaar elk in een ander koppel uit. Jelle Maas speelt met Robin Tabeling en Jacco Arends met Ruben Jille. Zij zullen de strijd naar verwachting moeten aangaan met de ervaren koppels Michiel Kruijt/ Leon Nottelman en Jim Middelburg/Russell Muns. Maas en Tabeling beginnen de eerste ronde tegen Roy Reijbroek en Yannic Smeets, het koppel Arends / Jille start tegen Jerry Natenstedt en Ralph Starren.

Zaterdag 4 februari wordt om 10.00 uur begonnen met het hoofdtoernooi.

Kijk hier voor het complete speelschema en de uitslagen van de Carlton NK 2017.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×