Terug

Wat betekent het Sportakkoord voor jou als bestuurder van een vereniging?

Als sportvereniging heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je sportvereniging vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe speel je met je sportvereniging in op de veranderingen lokaal en in de maatschappij?

Jouw vereniging is niet de enige met die vragen. Veel verenigingen zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. En dat vindt de Rijksoverheid en de gezamenlijke sport heel belangrijk, want verenigingen zijn de basis voor sportend Nederland. Bij verenigingen sporten we met plezier en ontmoeten we elkaar. En zo zorgen we er met zijn allen voor dat meer mensen met plezier sporten en bewegen.

Wat is het Sportakkoord?

Het doel van het Sportakkoord is om de organisatie en de financiën van de sport toekomstbestendig te maken. Het Sportakkoord is er op gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat op lokaal en regionaal niveau lokale sportakkoord gesloten worden.

Hoe werkt het Sportakkoord?

Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportverenigingen, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportverenigingen bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om verenigingen sterker te maken. De Lokale Sport Adviseur helpt jou met kiezen wat voor jouw vereniging goed is.

Wil je werken aan de toekomst van jouw verenigingen of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Geef je op bij jouw Adviseur Lokale Sport. Kijk op www.sport.nl/sportakkoord voor meer informatie of neem direct contact op met de Sportakkoord supportdesk.

Via NOC*NSF

Animatie Sportakkoord voor sportverenigingen Bron: https://www.youtube.com/watch?v=2SFeCSncq1A

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×