Terug

Yonex Dutch Open komende twee jaar naar Maaspoort Den Bosch

Met de Maaspoort is de gemeente ’s-Hertogenbosch de komende twee jaar gaststad van de Yonex Dutch Open, het grootste internationale badmintonevenement dat Nederland kent. Tevens is door betrokkenen de intentie uitgesproken ook in 2025 en 2026 het evenement in de Maaspoort te organiseren.

Het toernooi maakt deel uit van het circuit van Badminton Europe en van de Badminton World Federation. Volgend jaar wordt de Yonex Dutch Open van 11 t/m 15 oktober voor de 74e maal georganiseerd door Badminton Nederland. Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs 2024. Diverse TeamNL-spelers gaan vanaf dit voorjaar de kwalificatiecyclus in om zich hiervoor te plaatsen. De Yonex Dutch Open 2023 maakt onderdeel uit van het Olympisch kwalificatietraject.

Maaspoort Den Bosch is voor veel spelers een bekende locatie; zo was de sport- en evenementenlocatie in 2006 zelfs de thuisbasis voor het Europees Kampioenschap. De afgelopen jaren heeft de finale van de Eredivisie ook hier plaatsgevonden.

Wethouder Sport gemeente ’s-Hertogenbosch - Marianne van der Sloot - over de Yonex Dutch Open: “’s-Hertogenbosch is graag het podium voor internationale sportevenementen. Onze prachtige binnenstad leent zich daar uitstekend voor, en dat geldt ook voor onze multifunctionele Maaspoort. Ik zie enorm uit naar dit badmintonevenement waar de beste spelers en speelsters van de wereld elkaar uit zullen dagen en alle bezoekers op spannende wedstrijden zullen trakteren. Ik ben er dan ook blij mee dat de Yonex Dutch Open de komende twee jaar in ’s-Hertogenbosch plaats zal vinden!”

De Yonex Dutch Open is meer dan alleen internationaal topbadminton. Het is de plek waar badmintonnend Nederland elkaar ontmoet in een gezellige ambiance met leuke side-events, stands, goede horecavoorzieningen en internationaal topbadminton. Ook de extra feestelijke 75e jubileumeditie in 2024 zal in ‘s-Hertogenbosch plaatsvinden.

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland: “Wij zijn erg verheugd dat de Yonex Dutch Open vanaf volgend jaar in ’s-Hertogenbosch gaat plaatsvinden. Maaspoort Den Bosch leent zich goed voor dit internationale badmintonevenement. Daarnaast liggen er goede plannen om het badminton en AirBadminton in ’s-Hertogenbosch en de rest van Brabant in de breedte te promoten en activiteiten te organiseren voor diverse doelgroepen bij en in aanloop naar de Yonex Dutch Open. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×