Terug

Zilver voor Piek/Tabeling op Yonex French Open 2022

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de tweede plaats in het gemengddubbel behaald op de Yonex French Open 2022. In een zinderende finale in Parijs verloor het Nederlandse koppel met 21-16, 14-21 en 22-20 van het Chinese duo Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong

Het Oranje-duo (WR-19) begon hun eerste finale op het BWF World Tour 750-toernooi, het een na hoogste gerankte toernooi in het World Tour Circuit, wat onwennig. De eerste game was dan ook met 21-16 voor de als derde geplaatste Chinezen. In de tweede game trokken Piek en Tabeling het spel meer naar zich toe en wonnen met 21-14.

In de beslissende derde game nam Piek/Tabeling steeds een voorsprong dat resulteerde in vier matchpoints op 20-16. De Nederlandse badmintonners wisten zich helaas niet te belonen door een van de matchpoints te verzilveren. Het Chinese duo won na een eindsprint met 22-20 de titel.

Ondanks de nederlaag in de eindstrijd kunnen Piek en Tabeling terugkijken op een fantastische week met een heel knappe tweede prijs als resultaat.

Klik hier voor de uitslagen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×