Terug

Zilveren erepenning voor Hans Portier

Op zaterdag 12 november 2021 ontving badmintontrainer Hans Portier, de zilveren erepenning voor bijzondere verdiensten, als dank voor het vele verrichte werk voor de badmintonsport.

Namens Badminton Nederland werd deze fraaie onderscheiding uitgereikt door Hans Emmerik, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en houder van de Gouden Sportpenning van de stad Breda. Dit vond plaats in een gezellige ambiance ten huize van Hans Portier in Bavel, in het bijzijn van Frans Neelis als bondsafgevaardigde en de partners.

De 73-jarige Hans Portier kwam op 20-jarige leeftijd in aanraking met de badmintonsport bij studentenvereniging Amor in Groningen. Deze sport heeft hij zijn verdere leven, eerst actief en in de laatste jaren wat passiever, maar met veel plezier blijven uitoefenen. Begin jaren 80 is Hans naar Bavel verhuisd en is lid geworden van BC Bavel. Daar heeft hij vele functies vervult o.a. als jeugdbegeleider en –trainer, competitieleider en wedstrijdleider bij de Open Bredase Kampioenschappen. Ook gaf hij badminton kennismakingslessen op scholen. Bij de RBB, Regionale Badmintonbond Breda, heeft hij enkele jaren de geselecteerde en gevorderde jeugd extra centrale training gegeven en gaf hij training bij enkele verenigingen in Breda.

Vanaf de oprichting van de badmintonschool RTC-Breda in 2007, heeft hij als SL3B gecertificeerde trainer vele jaren training gegeven aan de geselecteerde kinderen uit Midden- en West-Brabant. Tijdens de landelijke toernooidagen was Hans vrijwel altijd aanwezig om zijn pupillen te coachen en te ondersteunen.

Hans was een zeer gewaardeerde en ervaren trainer, die ook bij de kinderen erg gewild was. Onder andere door zijn inzet, deskundigheid en zijn manier van training geven, konden talentvolle spelers doorstromen naar een hoger niveau en de nationale selectie. Als gemotiveerd lid van de trainersstaf van RTC-Breda werd hem regelmatig gevraagd om zijn mening en oordeel. Deze onderscheiding is hem zeer gegund.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×