Cursus Baantrainer

Ben je als trainer of begeleider binnen de vereniging actief met jeugd, recreanten of wedstrijdspelers en wil je de eerste beginselen van het trainersvak aanleren dan is de cursus Baantrainer hiervoor uitermate geschikt. Met deze cursus leer je de basis van het training geven, leer je technieken van de verschillende basisslagen en krijg je tips en trucs om altijd plezier in jouw oefeningen te garanderen.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

1. ben je in staat om met hulpmiddelen gestructureerd training te geven aan een groep badmintonners (zowel recreatieve als competitiespelende jeugd en/of senioren)

2. ben je in staat om met hulpmiddelen de basistechnieken van het badminton aan te leren aan badmintonners

3. ben je in staat om plezier in de trainingen te brengen en met hulpmiddelen te differentiëren in de training

4. heb je algemene kennis van de spelregels, de badmintonmaterialen en de beroepscode trainers en is hij in staat om badmintonners in de basis met hulpmiddelen hierover te informeren of te adviseren.

Het doel van deze cursus is om trainers/begeleiders competenter te maken in de uitvoering van hun (veelal) vrijwilligerstaken. Daarom kent de cursus geen afrondingstoets. Na afloop van de cursus Baantrainer ontvang je een certificaat van deelname.

De kosten voor deelname aan deze cursus is voor leden van bij Badminton Nederland aangesloten verenigingen gratis.

Opzet

De cursus is gericht op individuen, wat betekent dat er geen groep nodig is om de cursus te starten. Om aan de cursus te kunnen beginnen is het noodzakelijk dat de cursist deelneemt aan één masterclass, de beschikking heeft over een computer of laptop om de e-learning te volgen en een groep badmintonners traint/begeleidt waarmee hij of zij in de praktijk aan de slag is.

A. Masterclass Baantrainer
De cursus begint met een Masterclass Baantrainer. Het is de start van de cursus waarin je aan de slag gaat met jouw trainersvaardigheden en de e-learning. Per periode wordt er een serie masterclasses georganiseerd waar de cursist kan kiezen welk moment en/of welke locatie het beste uitkomt. Elke masterclass kent dezelfde inhoud.

B. E-learning
Na de masterclass kun je beginnen aan de e-learning Baantrainer. Hierin worden de onderwerpen algemene kennis van badminton, badmintonvaardigheden, trainersdidactiek en plezierig training geven behandeld. Tevens bevat de e-learning opdrachten voor in de praktijk. Met de e-learning bepaalt de cursist zelf waar en wanneer hij of zij met de theorie aan de slag gaat. Vanaf de datum van de Masterclass is de e-learning 50 dagen beschikbaar, zodat de cursist ruim de tijd heeft om de e-learning te doorlopen. De onderwerpen worden in hapklare brokken aangeboden en de e-learning is met de laptop, tablet of mobiele telefoon te benaderen (mits er connectie met WIFI of 4G te maken is).

C. Praktijkbezoek
De cursus wordt afgesloten met een praktijkbezoek van jouw praktijkcoach bij jouw vereniging. Tijdens en na jouw training geeft hij jouw tips, zodat jij nog beter en met nog meer plezier training kan geven aan jouw groep badmintonners. Hierin staat jouw persoonlijke leerbehoefte en de kennis die je hebt opgedaan in de e-learning centraal. Wanneer er meerdere cursisten van een vereniging zijn, worden de cursisten tegelijkertijd bezocht en krijg je gezamenlijk feedback. Afhankelijk van de inzet en beschikbare tijd van de cursist duurt de cursus Baantrainer maximaal 12 weken.

Betrokkenen bij de opleiding

Leren doe je niet alleen, want je wordt begeleidt door ervaren trainers. Er zijn maximaal twee verschillende personen betrokken bij de ontwikkeling van de cursist. De docent is de expert tijdens de masterclass en die leer je de basisbeginselen van trainersdidactiek en enkele technische badmintonvaardigheden aan. Tevens introduceert de docent je in de e-learning. Na de masterclass wordt je ook gekoppeld aan een praktijkcoach. Deze, door Badminton Nederland gecertificeerde, trainer is jouw vraagbaak tijdens de periode dat je met de e-learning bezig bent en bezoekt jou in de praktijk.

Informatie

Een cursist is ongeveer 10 uur actief met de masterclass, e-learning en praktijkbezoek. Hierbij geldt dat voor de verwerking van de stof het per individu verschilt hoeveel tijd dit vergt en afhankelijk is van diens intrinsieke motivatie. Het is mogelijk om zonder specifieke vooropleiding deel te nemen aan deze cursus.

Data en locatie

  • 12 november 19:00-22:00 Limeshal, Alphen aan de Rijn.

Ben je geïnteresseerd in deze cursus? Schrijf hier in!

Mocht je vragen hebben over deze cursus neem dan contact op met opleidingen@badminton.nl.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×