Landingspagina badminton & corona

Landingspagina badminton & corona

De afgelopen maanden beheerst de berichtgeving omtrent de coronacrisis alle media. Ook via onze eigen kanalen hebben we al veel aandacht aan de coronaproblematiek geschonken. Om niet te verdwalen in de berichtgeving hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van de belangrijkste informatie en handige links.

(Laatste update: 2 september 2020)

Per 1 juli mochten we weer de zaal in om te badmintonnen. De Rijksoverheid benadrukte dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Naar aanleiding van deze stap is er een nieuw protocol verantwoord sporten samengesteld. Klik hier voor de laatste versie van dit protocol.

Om als vereniging te controleren of je alle belangrijke zaken goed geregeld hebt kun je de checklist sportverenigingen gebruiken.

Supportteam

Badminton Nederland heeft een Supportteam in het leven geroepen bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de regio’s en vanuit de landelijke organisatie. Het doel van dit team is om verenigingen in coronatijden nog beter te ondersteunen bij vragen & uitdagingen. De regiovertegenwoordigers staan dicht bij de verenigingen, kennen de lokale situatie goed en zijn bekende gezichten voor verenigingsbestuurders.

Financiële regelingen

De overheid heeft sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Nederland een aantal financiële regelingen in het leven groepen om ondernemers, bedrijven en sportverenigingen te ondersteunen.

Eind juli publiceerde de overheid een financiële regeling voor amateursportverenigingen: de TASO. Via de TASO wordt in totaal € 20 miljoen beschikbaar gesteld aan sportverenigingen die niet in aanmerking komen voor één van de generieke steunmaatregelen zoals TOGS, NOW en TOZO. Verenigingen die in aanmerking komen voor deze nieuwe regeling ontvangen maximaal € 3500 ter compensatie van vaste kosten in de periode 1 maart 2020 – 1 juni 2020. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen sportverenigingen via de website van DUS-I een aanvraag voor de TASO indienen.

Daarnaast heeft de overheid ook de Tegemoetkoming Verhuurders sportaccommodaties COVID-19 (TVS) in het leven geroepen. Voor sportorganisaties vormt de huur vaak de grootste kostenpost in hun exploitatie en om hen hiervoor te compenseren is de TVS gelanceerd.

Een compleet overzicht van alle financiële regelingen is hier te vinden.

Regiovergaderingen

De geplande Regiovergaderingen gingen dit voorjaar niet door. Aangezien er dit jaar bij de regiovergaderingen afgevaardigden moeten worden gekozen organiseren we in september digitale regiovergaderingen. De Jaarvergadering is verplaatst naar zaterdag 10 oktober en de Bondsvergadering naar zaterdag 28 november.

Ondersteuning NOC*NSF

NOC*NSF heeft alle informatie en meest prangende vragen over de maatregelen omtrent de coronacrisis en de invloed op de sportwereld overzichtelijk gebundeld. Kijk hier voor een overzicht.

Handige links

Sportprotocol NOC*NSF

Badminton Sportprotocol

Checklist opstarten sportvereniging NOC*NSF

Q&A Juridisch NOC*NSF

Nieuws updates

Week 30
Week 28
Week 27
Week 26
Week 25

Week 24
Week 23
Week 22
Week 21
Week 20
Week 19
Week 18
Week 17
Week 15
Week 12

Vragen en ondersteuning

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×