Badminton & corona

Badminton & corona

Kijk hier voor de meest actuele versie van het Badmintonprotocol.

De afgelopen maanden beheerst de berichtgeving omtrent de coronacrisis alle media. Ook via onze eigen kanalen hebben we al veel aandacht aan de coronaproblematiek geschonken. Om niet te verdwalen in de berichtgeving hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van de belangrijkste informatie en handige links.

(Laatste update: 18 november 2020)

Op dinsdagavond 17 november heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus weer iets versoepeld. Lees hier ons nieuwsbericht met de belangrijkste informatie.

Sportprotocol en FAQ

Naar aanleiding van deze stappen heeft NOC*NSF een nieuw protocol verantwoord sporten samengesteld. Klik hier voor de laatste versie van dit protocol. Daarnaast heeft de sportkoepel ook de FAQ weer bijgewerkt waar de antwoorden staan op de meest voorkomende vragen.

Het blijft daarbij belangrijk dat er zoveel mogelijk voor en na het sporten door deelnemers ouder dan 18 jaar anderhalve meter afstand wordt gehouden en dat de hygiënevoorschriften van het RIVM worden nageleefd. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest.

Om als vereniging te controleren of je alle belangrijke zaken goed geregeld hebt kun je de checklist sportverenigingen gebruiken.

Supportteam

Badminton Nederland heeft een Supportteam in het leven geroepen bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de regio’s en vanuit de landelijke organisatie. Het doel van dit team is om verenigingen in coronatijden nog beter te ondersteunen bij vragen & uitdagingen. De regiovertegenwoordigers staan dicht bij de verenigingen, kennen de lokale situatie goed en zijn bekende gezichten voor verenigingsbestuurders.

Financiële regelingen

De overheid heeft sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus in Nederland een aantal financiële regelingen in het leven groepen om ondernemers, bedrijven en sportverenigingen te ondersteunen.

Een compleet overzicht van alle financiële regelingen is hier te vinden.

Ondersteuning NOC*NSF

NOC*NSF heeft alle informatie en meest prangende vragen over de maatregelen omtrent de coronacrisis en de invloed op de sportwereld overzichtelijk gebundeld. Kijk hier voor een overzicht.

Sport Supportdesk
Er is tevens een gezamenlijke supportdesk voor de sport omtrent alle vragen over de gevolgen van het coronavirus. Hieronder vind je de contactgegevens.

Email: sportsupport@nocnsf.nl
WhatsApp: 06-82488768

Handige links

Sportprotocol NOC*NSF

Badminton Sportprotocol

Checklist opstarten sportvereniging NOC*NSF

Q&A Juridisch NOC*NSF

Nieuwsupdates

Week 42
Week 40
Week 39
Week 34
Week 30
Week 28
Week 27
Week 26
Week 25

Week 24
Week 23
Week 22
Week 21
Week 20
Week 19
Week 18
Week 17
Week 15
Week 12

Vragen en ondersteuning

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×