Landingspagina badminton & corona

Landingspagina badminton & corona

De afgelopen weken beheerst de berichtgeving omtrent de coronacrisis alle media. Ook via onze eigen kanalen hebben we al veel aandacht aan de coronaproblematiek geschonken. Om niet te verdwalen in de berichtgeving hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt van de belangrijkste informatie en handige links.

(Laatste update: 25 mei 2020)

Badminton Nederland trekt samen op met een aantal andere sportbonden en met NOC*NSF om bij de overheid gerichte aandacht te vragen voor de binnensporten. De inzet is of eerder dan 1 september open gaan toch mogelijk zou zijn, uiteraard onder te bepalen voorwaarden.

Omdat veel vragen van verenigingen sport overstijgend zijn werken we op het gebied van informatievoorziening samen met andere sportbonden en NOC*NSF om volledige en actuele informatie te kunnen geven. Deze informatie is samengevoegd in de FAQ Coronavirus en sport. De FAQ wordt regelmatig geüpdatet met de meest actuele informatie.

Om als vereniging te controleren of je alle belangrijke zaken goed geregeld hebt kun je de checklist sportverenigingen gebruiken.

Supportteam

Badminton Nederland heeft een Supportteam in het leven geroepen bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de regio’s en vanuit de landelijke organisatie. Het doel van dit team is om verenigingen in coronatijden nog beter te ondersteunen bij vragen & uitdagingen. De regiovertegenwoordigers staan dicht bij de verenigingen, kennen de lokale situatie goed en zijn bekende gezichten voor verenigingsbestuurders.

Evenementen en competitie

In Nederland zijn alle evenementen tot 1 september 2020 verboden. Alle evenementen en competities onder de vlag van Badminton Nederland waren voor de rest van dit seizoen reeds afgelast. Dit betekent dat het evenement in zijn geheel niet doorgaat dit seizoen en ook niet meer ingehaald wordt.

Hier een overzicht van alle afgelaste evenementen.

Regiovergadering

De geplande Regiovergaderingen dit voorjaar gaan niet door. Als consequentie hiervan gaat de in juni geplande Jaarvergadering ook niet door. Het bondsbestuur komt zo snel mogelijk met een planning voor de regiovergaderingen en de Jaarvergadering voor na de zomer.

ALV

Veel verenigingen hebben in de komende weken een Algemene vergadering (ALV) gepland. Maar de door het kabinet afgekondigde maatregelen in het kader van de bestrijding van het coronavirus maken het voor verenigingen echter voorlopig niet mogelijk om bijeenkomsten en vergaderingen te organiseren. Deze richtlijn beschrijft hoe kan worden gehandeld gedurende de periode dat geen ALV kan worden georganiseerd.

Topbadminton

Topsporters kunnen op aangewezen trainingslocaties de training hervatten als zij 1,5 meter afstand in acht nemen. Dit gaat dan om sporters met een A-status. We kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven.

AirBadminton

Momenteel krijgen we ook veel vragen over AirBadminton en de bijbehorende AirShuttles. We waarderen jullie enthousiasme en hopen dat jullie dit nog even kunnen vasthouden. Begin mei hopen we de AirShuttle op de markt te brengen.

Ondersteuning NOC*NSF

NOC*NSF heeft alle informatie en meest prangende vragen over de maatregelen omtrent de coronacrisis en de invloed op de sportwereld overzichtelijk gebundeld. Kijk hier voor een overzicht.

Scenario’s

Tot slot is Badminton Nederland bezig met uitwerken van verschillende scenario’s voor de badmintonsport in Nederland naar aanleiding van de coronacrisis. De eerste schetsen van de scenario’s zijn compleet en gedeeld met de verenigingen.

Handige links

Sportprotocol NOC*NSF

Badminton Sportprotocol

Checklist opstarten sportvereniging NOC*NSF

Q&A Juridisch NOC*NSF

Sport en beweegadvies NOC*NSF

Adviezen organiseren/deelnemen sportactiviteiten NOC*NSF

Nieuws updates

Week 20

Week 19

Week 18

Week 17

Week 15

Week 12

Vragen en ondersteuning

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem?

Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×