Terug

Bijscholing Train de Trainer

De NBBJ visie bestaat uit 3 bouwstenen waarbij o.a. het delen van kennis met verenigingen in de Regio Noord-Brabant terugkomt in de jaarlijkse bijscholing “Train de Trainer”
Afgelopen zaterdagmiddag heeft dit van 12.30 / 16.30u plaatsgevonden in sporthal Ussenstelt te Oss.

20201017 114551

Corona gooide bijna roet in het eten maar gelukkig konden wij een aantal belangrijke regels blijven handhaven zoals er o.a. altijd 1,5 m onderlinge afstand en niet meer dan 30 personen gehandhaafd kon worden. Globaal 15 trainers/begeleiders van zowel BNL, HBB als BBF verenigingen uit de regio hadden zich aangemeld.

Het 1e deel bestond uit een presentatie waarbij o.a. in aanvang informatie gedeeld werd over de NBBJ en de trainersopleiding welke door de BBF georganiseerd wordt. Daarna begonnen we met een casus over nieuwe en wat meer ervaren jeugdspelers met de vraag wat je als trainer zou gaan trainen in de verschillende categorieën. De uitslag werd op een flap-over aangetekend en kwam pas aan het eind van de middag na de praktijk ter sprake.

Het 2e theoretische deel bestond uit het onderwerp “Methodieken” wat eigenlijk staat voor de richtlijnen op welke wijze je je doel kunt bereiken met name door het aanbieden van bewegingsvormen. Op het einde van de theorie kregen de deelnemers nog een praktijkopdracht om een training voor te bereiden voor bovengenoemde spelers. Deze opdracht moest groepsgewijs gemaakt worden waarbij beurtelings les gegeven zou worden. Leden van een andere groep zouden dan de (deel)training gaan observeren. Na elk kwartier volgde een korte evaluatie waarna door gewisseld werd. Het laatste half uur werd de praktijk afgesloten waarbij de docent een demo gaf van allerlei methodieken om een dropshot aan te leren dan wel te verbeteren

Als laatste werd het resultaat van de 1e casus tevoorschijn getoverd en al snel kwam men tot de conclusie dat een aantal zaken wel in theorie maar nog niet geheel in de praktijk tot uiting kwamen. Terugkijkend evaluerend en reflecterend op de bijscholing kunnen we alleen maar tot de conclusie komen dat het een geslaagde middag was met veel leermomenten

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×