Terug

Goed getrainde jeugdspelers, zijn de toekomst van elke vereniging

"Goed getrainde jeugdspelers, zijn de toekomst van elke vereniging"

Beste verenigingsbestuur, jeugdtrainer / jeugdbegeleider of ouder, trainen met een positieve trainingsattitude, wat langer trainen maar ook samen met andere spelers van vergelijkbare kwantiteit en zeker ook kwaliteit zijn o.a. de bouwstenen om spelers beter te laten worden. Dit is in het belang van de kinderen, maar mede ook goed voor de resultaten van de verenigingen. Tevens is er ook een mogelijkheid om de ´echte´ talenten door te laten stromen naar de trainingen van de Noord-Brabantse BadmintonJeugdselectie (NBBJ) en of mogelijk naar de toekomst gericht nog hoger. De Kringtraining van de NBBJ is van oudsher (medio 1998) succesvol. Voorafgaande aan de 8 kringtraining van 2019 wordt er weer een voorspeeldag georganiseerd, * zaterdagmiddag  09 maart 2019,  Sporthal Ussenstelt, Looveltlaan 54 te Oss, 12.30/14.30 u U kunt spelers via de mail aanmelden bij az@nbbj.nl,  eventuele inlichtingen: hoofdtrainer@nbbj.nl

Spelers worden gescout op de onderwerpen:

* Beschikken of aan te leren universele en of shake-handsgrip.
* Alg. motorische vaardig en groeimogelijkheden, met name gericht op voldoende of aan te leren slag     en looptechniek (bewegingen)
* Eventuele specifieke badminton slag en looptechnieken
* Oog-hand-coördinatie, met én zonder racket
* Motivatie (De wil om te trainen en leren om dit vervolgens om te zetten in de wedstrijd)

Tijdens de oefenvormen/partijen zal d.z.v. de hoofdtrainer een oudervoorlichting d.m.v. een presentatie plaatsvinden in de kantine

Deelname Voorspeeldag is GRATIS.

Zijn er in uw vereniging kinderen, die gemotiveerd en enthousiast zijn, een goede motoriek hebben en de basistechniek beheersen of staat er een ‘verborgen talent’, die meer wil en kan in de badmintonsport? Aarzel dan niet en geef deze kinderen een kans om (nog) beter te worden en geleidelijk door te groeien naar een hoger niveau en zodoende uw vereniging nog beter kunnen vertegenwoordigen tijdens wedstrijden!

De continuïteit van een centraal trainingscentrum voor Midden- en Oost-Brabant, is afhankelijk van een continue instroom van kinderen, die door de diverse verenigingen worden aangemeld. Hiervoor rekenen wij op uw medewerking!
Voor verdere informatie kan men ook de website raadplegen: www.nbbj.nl
Programma:

12.15 u          melden bij organsatie en opspelden van rug en buiknummer
12.30 u          Welkomstwoord, voorstelling trainers en overige huishoudelijke mededelingen
12.35 u          Algemene warming-up, spelvorm.
12.50/13.15   Kleine oefenvormen
13.15/13.30   Partijen
13.30/13.35   korte pauze
13.35/14.15   Vervolg partijen
14.15/14.20   Cooling Down
14.20/14.30   Opruimen

Met vriendelijke groet, Leon Florentinus

Hoofdtrainer NBBJ

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×