Terug

Nuttige input uit belronde Centrum.

De belronde die vrijwilligers van het Regioteam Centrum de afgelopen weken hebben gedaan is goed verlopen. Een kleine 50-tal verenigingen hebben gereageerd. De achterliggende reden van deze belronde is om van de verenigingen te horen hoe het ze in deze coronatijd vergaat. De sociale en emotionele impact op het verenigingsleven zijn groot en juist in deze tijd waar de verbinding met de leden moeilijker is geworden door dichte sporthallen, gesloten sportkantines, is het zo belangrijk om de leden te binden en verbinden.

Sportactiviteiten.

Bijna alle verenigingen hebben aangegeven dat ze de (speel)ruimte die de RIVM-maatregelen geven hebben aangepakt om hun (jeugd)leden te laten sporten. Tot aan de zomervakantie gebeurde dit op buitenvelden evenals na de korte competitieperiode. Toen alleen enkelspelen toegestaan waren, haakten de meeste recreatieve spelers af. De wedstrijdspelers daarentegen hadden nu de mogelijkheid om te singelen, wat op een drukke reguliere speelavond niet altijd mogelijk was. In alle gevallen werden de RIVM-maatregelen als handen wassen, van tevoren aanmelden, thuisblijven bij coronaverschijnselen, afstand bewaren, mondkapjes dragen enz. strikt gehandhaafd. Enkele verenigingen hadden een coronacoördinator aangesteld om op deze regels toe te zien.

Andere online activiteiten.

· Ledenvergaderingen; betere opkomst dan de fysieke vergaderingen in het verleden.

· Pubquiz

· Bestuursvergaderingen

· Nieuwsbrieven

· Bootcamp

· Trainingen

· Gezelligheidsavondjes voor de jeugd

Zaalhuur en contributie.

Gemeentes, stichtingen enz. zijn erg coulant naar de verenigingen toe wat de zaalhuur betreft. Voor de maanden dat de sporthallen gesloten zijn wordt geen huur in rekening gebracht of huur gerestitueerd. Verenigingen laten dit overigens terugvloeien naar de leden of berekenen geen contributie afhankelijk hoe de vereniging de contributiebetaling heeft geregeld.

Tenslotte.

In de belronde konden de vrijwilligers ook antwoord geven op vragen die de verenigingen hadden m.b.t. bijv. de competitie, AirBadminton, ledenwerving enz. Naast bovenstaande is er nog een aantal belangrijke zaken aangegeven door de verenigingen. Deze zullen we binnen het regioteam bespreken.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×