Terug

Voorspeeldag van de Kringtraining NBBJ

Afgelopen zaterdag, 08 maart, hebben liefst 23 kinderen deelgenomen aan de voorspeeldag van de Kringtraining NBBJ.

De verenigingen waar deze spelers in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar vandaan kwamen waren:

BC Alouette, BC Eindhoven, BV SChijndel, BCH, BC Gilzen, BC Drunen, BC de Zwaluwen, BC Slamis, BC Geldrop, BC Hilvarenbeek en BC Rapid

Na een warming-Up met wat korte Pyramide loopjes, skippping, tripling en agility oefenvormjes was het de beurt aan Rob om wat collectieve basis oefenvormpjes te laten uitvoeren.
Voor de scouts Rob en Alex de mogelijkheid om te kijken naar de volgende criteria:
(nog aan te leren) grips, oog/hand coördinatie, specifieke badminton vaardigheden i.h.k.v. slag en loopbewegingen.

Ondertussen werd er door de hoofdtrainer d.m.v. een PP presentatie een voorlichting gehouden om alle ouders een beeld te geven over de NBBJ en de voortgang na deze voorspeeldag en aansluitende kringtraining.
Het belangrijkste doel van de kringtraining is om spelers in 8 trainingen vaardiger te maken op het gebied van techniek en een klein beetje tactiek badminton wat uiteindelijk ook positief is voor de vereniging.
Dit doen we door met 1 trainer op maximaal 12 spelers m.b.v. van een trainingsplan spelers te trainen van globaal gelijkwaardige vaardigheid en leeftijd.
Deze trainingen vinden elke keer gedurende 2 uur plaats in Oss.
Na de oefenvormpjes, een korte break en het maken van een groepsfoto was het daarna nog even tijd om wat partijtjes te spelen.

Moe maar voldaan werd rond de klok van 14.30 u opgeruimd en kon iedereen weer naar huis.

Nog even een bedankje voor Fiona die de noodzakelijke administratie deed, Rob als NBBJ scout en Alex die helemaal uit Nieuw Vennip (net iets boven Haarlem) om als scout te ondersteunen tijdens deze voorspeeldag.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×