Jeugdcompetitie

Jeugdcompetitie seizoen 2021/2022

De jeugdcompetities in regio Zuid-West worden in seizoen 2021/2022 verzorgd door de RCW Zuid-West. De competitieleiders van de jeugdcompetitie zijn André van Spengen en Michel Moeliker. Alle correspondentie over de jeugdcompetitie kan worden gestuurd naar jeugd_zw@badminton.nl.

Er zijn twee jeugdcompetities in Regio Zuid-West:

  1. Jeugdcompetitie in twee fasen met aansluitend een regio kampioenschap voor jeugd competitieteams (RKJC), die start in het najaar en doorloopt tot in het voorjaar (in seizoen 2021/2022 organiseert de RCW deze jeugdcompetitie onder de verantwoordelijkheid van de LCW [zie voorblad wijzigingen competitiereglement])
  2. Recreatieve jeugdcompetitie in het voorjaar; over deze competitie volgt later meer informatie

Tijdens de periode waarin de competities lopen zijn de uitslagen en standen terug te vinden via badmintonnederland.toernooi.nl.

De Jeugdcompetitie (1) in regio Zuid-West wordt – ter verkleining van de onderlinge krachtverschillen – gespeeld in twee fasen. In beide fasen worden 8 partijen per competitiewedstrijd gespeeld.

In Fase 1 wordt een halve competitie gespeeld. Ieder team speelt eenmaal tegen ieder ander team, hetzij thuis, hetzij uit. Aan het eind van Fase 1 worden de eindranglijsten opgemaakt conform Hoofdstuk III van het Competitiereglement.

In Fase 2 worden de teams in een A-poule of in een B-poule ingedeeld. De afdelingen in de A-poules bestaan uit teams van de bovenste helft op de eindranglijsten van Fase 1, de afdelingen in de B-poules bestaan uit teams van de onderste helft op de eindranglijsten van Fase 1. In Fase 2 wordt een hele competitie gespeeld. De teams spelen tweemaal tegen elkaar, eenmaal uit en eenmaal thuis. Aan het eind van Fase 2 worden de eindranglijsten opgemaakt conform Hoofdstuk III van het Competitiereglement.

De afdelingskampioenen in de A-poules van Fase 2 kwalificeren zich voor de Regionale Kampioenschappen voor Jeugd Competitieteams (RKJC) op zaterdag 18 juni 2022. De RKJC zullen worden gehouden voor de afdelingskampioenen in alle klassen van de Jeugdcompetitie met meer dan 1 afdeling in de A-poule. De regiokampioenen van de mixcompetitie U19, U17, U15, U13 en U11 gaan door naar de Nederlandse Kampioenschappen voor Competitieteams (NKC), die worden georganiseerd op 2 en 3 juli 2022.

Jeugdcompetitie seizoen 2021/2022

Klik hier voor meer informatie over de jeugd- en jongenscompetitie seizoen 2021/2022


Archief


Jeugdcompetitie voorjaar 2021

Ieder jaar organiseert Badminton Nederland regio Zuid-West de recreatieve voorjaars jeugdcompetitie. Doordat de nieuwe jeugdcompetitie, die zou plaatsvinden van oktober tot en met mei, niet is doorgegaan in verband met Covid-19, wilden we de jeugdcompetitie voorjaar 2021 organiseren zoals u dat van ons gewend was. Helaas is door de verlenging van de `lockdown' in Nederland dit niet meer mogelijk. Er volgt zo spoedig mogelijk een update omtrent het eventuele vervolg van de jeugdcompetitie.

Jeugdcompetitie seizoen 2020/2021

Helaas is in verband met de coronamaatregelen de nieuwe jeugdcompetitie niet doorgegaan. We hopen wél met de jeugd voorjaarscompetitie verder te kunnen gaan.

De jeugdcompetitie in regio Zuid-West bestaat uit twee fasen. Begonnen wordt met een halve competitie met poules van 7 teams, zodat elk team evenveel thuis- als uitwedstrijden speelt. Daarna vindt een herindeling in A- en B-poules plaats, waardoor tijdens de tweede fase de krachtverschillen in de poules naar verwachting kleiner zullen zijn. Winnaars van de A-poules gaan vervolgens naar de regionale kampioenschappen voor regiojeugdteams (RKR).

De jeugdcompetitie van Badminton Nederland regio Zuid-West zou plaatsvinden van eind oktober 2020 tot eind april 2021. De RKR had dan op 29 mei 2021 georganiseerd moeten worden.

Aanvullende bepalingen

Voor de Jeugdcompetitie gelden een aantal aanvullende bepalingen op het RegiocompetitieReglement. Lees hier de aanvullende bepalingen voor de jeugdcompetitie.

Download hier de aanvullende bepalingen in PDF formaat.

Jeugdcompetitie voorjaar 2020

In verband met de maatregelen die de Nederlandse regering had getroffen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan had het bestuur van Badminton Nederland besloten alle evenementen die onder de vlag van Badminton Nederland vallen te schrappen tot het einde van het seizoen 2019/2020.

De jeugdcompetitie oude stijl van het voorjaar 2020 kwam vroegtijdig te vervallen. Voor naslag kunt u de gespeelde wedstrijden terugkijken op toernooi.nl: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/events.aspx?id=8A86F317-CE2C-4535-ABA2-CDCD97A14F41

De Regio Kampioenschappen voor Regio teams jeugd (RKR) van 13 juni 2020 was tevens komen te vervallen.

Jeugdcompetitie voorjaar 2019

Alle uitslagen van de jeugdcompetitie voorjaar 2019 kunnen nog worden bekeken op toernooi.nl.

Regio Kampioenschappen voor Regioteams Jeugd 2019

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×