Jeugdcompetitie

Archief jeugdcompetitie
Jeugdcompetitie seizoen 2021/2022

De jeugdcompetities in regio Zuid-West worden in seizoen 2021/2022 verzorgd door de RCW Zuid-West. De competitieleider van de jeugdcompetitie is Michel Moeliker. Alle correspondentie over de jeugdcompetitie kan worden gestuurd naar jeugd_zw@badminton.nl.

Er zijn twee jeugdcompetities in Regio Zuid-West:

  1. Jeugdcompetitie in twee fasen met aansluitend een regio kampioenschap voor jeugd competitieteams (RKJC), die start in het najaar en doorloopt tot in het voorjaar (in seizoen 2021/2022 organiseert de RCW deze jeugdcompetitie onder de verantwoordelijkheid van de LCW)
  2. Recreatieve jeugdcompetitie in het voorjaar van 2022.

Tijdens de periode waarin de competities lopen zijn de uitslagen en standen terug te vinden via badmintonnederland.toernooi.nl.

Fase 1 & 2 Jeugdcompetitie 2021/2022

De Jeugdcompetitie (1) in regio Zuid-West wordt – ter verkleining van de onderlinge krachtverschillen – gespeeld in twee fasen. In beide fasen worden 8 partijen per competitiewedstrijd gespeeld.

In Fase 1 wordt een halve competitie gespeeld. Ieder team speelt eenmaal tegen ieder ander team, hetzij thuis, hetzij uit. Aan het eind van Fase 1 worden de eindranglijsten opgemaakt conform Hoofdstuk III van het Competitiereglement.

In Fase 2 worden de teams in een A-poule of in een B-poule ingedeeld. De afdelingen in de A-poules bestaan uit teams van de bovenste helft op de eindranglijsten van Fase 1, de afdelingen in de B-poules bestaan uit teams van de onderste helft op de eindranglijsten van Fase 1. In Fase 2 wordt een hele competitie gespeeld. De teams spelen tweemaal tegen elkaar, eenmaal uit en eenmaal thuis. Aan het eind van Fase 2 worden de eindranglijsten opgemaakt conform Hoofdstuk III van het Competitiereglement.

De afdelingskampioenen in de A-poules van Fase 2 kwalificeren zich voor de Regionale Kampioenschappen voor Jeugd Competitieteams (RKJC) op zaterdag 18 juni 2022. De RKJC zullen worden gehouden voor de afdelingskampioenen in alle klassen van de Jeugdcompetitie met meer dan 1 afdeling in de A-poule. De regiokampioenen van de mixcompetitie U19, U17, U15, U13 en U11 gaan door naar de Nederlandse Kampioenschappen voor Competitieteams (NKC), die worden georganiseerd op 25 en 26 juni 2022.

Klik hier voor meer informatie over de jeugd- en jongenscompetitie seizoen 2021/2022

Recreatieve Jeugdcompetitie Voorjaar 2022

De Recreatieve Jeugdcompetitie is bedoeld voor jeugdspelers die in het voorjaar nog competitie willen spelen, maar NIET deelnemen aan Fase 1 & 2 van de Jeugdcompetitie 2021/2022 of de opstapcompetitie 2022. Er kunnen teams worden ingeschreven in de gemengde-, de jongens- en de meisjescompetitie. Er wordt een hele competitie (uit- en thuiswedstrijden) gespeeld en per leeftijdsklasse bestaan de poules uit maximaal 6 teams. Per wedstrijd worden er 8 partijen gespeeld, de vulling van een team met spelers is gelijk aan de 2 fasen jeugdcompetitie. Bestaat een team uit een of meerdere jeugdspelers met 7e divisie of hogere bondscompetitie-ervaring, dan wordt geadviseerd dit team in te schrijven in een veren shuttle klasse. De veren shuttle teams zullen zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld worden.


Archief


Klik hier voor meer informatie over de jeugdcompetities in eerdere seizoenen.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×