Jeugdcompetitie

Er zijn twee jeugdcompetities in Regio Zuid-West:

  • Verlengde Jeugdcompetitie in twee fasen met aansluitend een regiokampioenschap voor jeugdteams
  • Recreatieve jeugdcompetitie in het voorjaar

Deze competities kunnen uit de volgende onderdelen bestaan:
- Gemengde Jeugdcompetitie
- Meisjescompetitie
- Jongenscompetitie

Deze competities worden geleid door:
- Michel Moeliker / André van Spengen
Zij zijn via e-mail te bereiken op het volgende adres: jeugd_zw@badminton.nl

Tijdens de periode waarin de competities lopen zijn de uitslagen en standen terug te vinden via badmintonnederland.toernooi.nl.

Jeugdcompetitie voorjaar 2021

Ieder jaar organiseert Badminton Nederland regio Zuid-West de recreatieve voorjaars jeugdcompetitie. Doordat de nieuwe jeugdcompetitie, die zou plaatsvinden van oktober tot en met mei, niet is doorgegaan in verband met Covid-19, wilden we de jeugdcompetitie voorjaar 2021 organiseren zoals u dat van ons gewend was. Helaas is door de verlenging van de `lockdown' in Nederland dit niet meer mogelijk. Er volgt zo spoedig mogelijk een update omtrent het eventuele vervolg van de jeugdcompetitie.

Jeugdcompetitie seizoen 2020/2021

Helaas is in verband met de coronamaatregelen de nieuwe jeugdcompetitie niet doorgegaan. We hopen wél met de jeugd voorjaarscompetitie verder te kunnen gaan.

De jeugdcompetitie in regio Zuid-West bestaat uit twee fasen. Begonnen wordt met een halve competitie met poules van 7 teams, zodat elk team evenveel thuis- als uitwedstrijden speelt. Daarna vindt een herindeling in A- en B-poules plaats, waardoor tijdens de tweede fase de krachtverschillen in de poules naar verwachting kleiner zullen zijn. Winnaars van de A-poules gaan vervolgens naar de regionale kampioenschappen voor regiojeugdteams (RKR).

De jeugdcompetitie van Badminton Nederland regio Zuid-West zou plaatsvinden van eind oktober 2020 tot eind april 2021. De RKR had dan op 29 mei 2021 georganiseerd moeten worden.

Aanvullende bepalingen

Voor de Jeugdcompetitie gelden een aantal aanvullende bepalingen op het RegiocompetitieReglement. Lees hier de aanvullende bepalingen voor de jeugdcompetitie.

Download hier de aanvullende bepalingen in PDF formaat.


Archief


Jeugdcompetitie voorjaar 2020

In verband met de maatregelen die de Nederlandse regering had getroffen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan had het bestuur van Badminton Nederland besloten alle evenementen die onder de vlag van Badminton Nederland vallen te schrappen tot het einde van het seizoen 2019/2020.

De jeugdcompetitie oude stijl van het voorjaar 2020 kwam vroegtijdig te vervallen. Voor naslag kunt u de gespeelde wedstrijden terugkijken op toernooi.nl: https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/events.aspx?id=8A86F317-CE2C-4535-ABA2-CDCD97A14F41

De Regio Kampioenschappen voor Regio teams jeugd (RKR) van 13 juni 2020 was tevens komen te vervallen.

Jeugdcompetitie voorjaar 2019

Alle uitslagen van de jeugdcompetitie voorjaar 2019 kunnen nog worden bekeken op toernooi.nl.

Regio Kampioenschappen voor Regioteams Jeugd 2019

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×