Nieuws

Grand Prix Toernooi en Master Finals

Wil jij de spanning van topbadminton ervaren of ben je juist een beginnende speler die graag deelneemt aan een toernooi of heb je gewoon zin om prachtige wedstrijden te komen bekijken van (heel) dichtbij? Dan is 11 e editie van het BC Drop Shot Grand Prix Toernooi | Master Finals op 25 & 26 mei 2024 the place to be! In het Haagse Sportcentrum Mariahoeve, de thuisbasis van BC Drop Shot, geniet je gewoon van twee toernooien in één. Hoe zit het ook alweer?

Lees meer

Gezocht: regiocoördinator Zuid-West

Voor de regio Zuid-West zijn we op zoek naar regiocoördinator.

Lees meer

Regio Senioren Kampioenschappen Zuid-West 2022-2023

Op 26 en 27 november 2022 werd door Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) in opdracht van Badminton Nederland de Regio Senioren Kampioenschappen regio Zuid-West (RSK) over het seizoen 2022/2023 georganiseerd.

Lees meer

Wat hebben de regiokampioenen van Zuid-West gedaan op de NKC ?

25 en 26 juni zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor Competitieteams in Wijk bij Duurstede gehouden. In alle jeugdklasses had de regio Zuid-West een team. En in verschillende divisies haalden teams uit de regio Zuid-West de finale. Hoe is het hen vergaan?

Lees meer

Zit jij straks naast de baan bij de NK, Eredivisie of de Regionale Kampioenschappen?

Heb jij passie voor badminton, heeft het spelregelboekje geen geheimen voor jou en wil je graag een bijdragen leveren aan onze mooie sport? Dan is Badminton Nederland op zoek naar jou!

Lees meer

Stichting NISAV ondersteunt lokale sportclubs bij exploitatie van accommodaties

Eindelijk: de sporthal van je dromen Een onveilige tribune, verkeerde belijningen, te weinig opslagruimte of geen kantine? De sportbonden voor badminton, handbal, basketbal en volleybal willen niet langer dat hun clubs nog de dupe worden van slecht ontworpen sporthallen. De oplossing? Meer zeggenschap voor lokale sportverenigingen met behulp van de kersverse adviesorganisatie Stichting NISAV: Nationaal Instituut Sportaccommodatie Advies.

Lees meer

Luc Winters neemt afscheid

Lees meer

Jan Jaap van Rijn overleden

Afgelopen woensdag bereikte ons het droevige nieuws dat Jan Jaap van Rijn op 87-jarige leeftijd is overleden. Jan Jaap van Rijn heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de badmintonsport. Hij is lange tijd afgevaardigde geweest en was ook regelmatig scheids- en lijnrechter bij Eredivisiewedstrijden. Daarnaast was hij ook erelid bij BC Voorburg. Badminton Nederland wenst zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Lees meer

Regio Senioren Kampioenschappen geannuleerd

In verband met de huidige crisis rondom de corona pandemie die onverminderd doorgaat heeft Badminton Nederland regio Zuid-West besloten de Regio Senioren Kampioenschappen bij BCRS voor dit seizoen 2020/2021 te annuleren.

Lees meer

BCRS langer gastheer RSK Zuid-West

Vrijdagavond 10 juli vond in de kantine van Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) de ondertekening plaats van een contract voor de organisatie van een belangrijk toernooi voor BCRS, de Regio Senioren Kampioenschappen (RSK). BCRS mag dit toernooi nog drie jaar organiseren.

Lees meer

Oom Piet Tuasuun (1923-2020) gaf glans aan Zeeuwse badminton en zijn Molukse bangsa

De ouderdom leek geen vat te krijgen op Piet Tuasuun. De Molukse gemeenschap en de Zeeuwse badmintonsport konden immer op hem bouwen en verliezen in hem een steun en toeverlaat. Oom Piet (1923-2020) is 97 jaar geworden.

Lees meer

Afgelasting evenementen en competities door Corona-maatregelen

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving en helaas dus ook op onze geliefde badmintonsport. Dinsdag 31 maart jl. heeft het kabinet besloten de coronamaatregelen te verlengen tot en met 28 april. Het bondsbestuur heeft naar aanleiding hiervan besloten alle toernooien en competities die onder de vlag van Badminton Nederland vallen dit seizoen niet meer uit te spelen. Dit vanwege het feit dat mocht er na 28 april weer gespeeld gaan worden, de benodigde voorbereidingstijd te krap is. Tevens is er bij competities al een groot aantal speelweken weggevallen vanwege de maatregelen. Daarbij komt bij dat het bestuur de kans gering acht dat meteen na 28 april de evenementen wel weer toegestaan zouden worden. Om geen onduidelijke situatie te creëren is daarom besloten om alle evenementen en competities onder de vlag van Badminton Nederland voor dit seizoen te schrappen.

Lees meer

Gezocht leden regioteam

Zit organiseren en regelen bij jou in het bloed? Werk je graag samen met anderen en houd je van afwisseling? Vind je het leuk om bij te dragen aan het ondersteunen en promoten van badminton bij jou in de regio? Dan zijn we op zoek naar jou! De 7 regioteams (Noord, Oost, Centrum, Noord-Holland, Zuid-West, Noord-Brabant, Limburg) van Badminton Nederland hebben versterking nodig bij het verrichten van hun werkzaamheden.

Lees meer

Hans Macaré overleden

Ons bereikte het trieste bericht dat Hans Macaré op vrijdag 10 januari jl. in de leeftijd van 69 jaar is overleden.

Lees meer

Nieuwe voorzitter Regio Commissie Wedstrijdzaken ZuidWest

André Gelauf stopt na ruim 10 jaar als voorzitter RCW in onze regio.

Lees meer

Regio Senioren Kampioenschappen seizoen 2019/2020

Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 werden weer de Regio Senioren Kampioenschappen gehouden voor de regio ZuidWest. Zoals in iedere regio van Badminton Nederland nemen spelers, die hun badminton domicilie hebben in de desbetreffende regio deel aan deze kampioenschappen.

Lees meer

Regiokampioenschap ZuidWest voor de senioren- en jeugd samengevoegd

In de regio's van Badminton Nederland worden ieder jaar de regiokampioenschappen gehouden voor zowel de senioren (RSK) als de junioren (RJK). Dit seizoen 2019/2020 zullen in de regio ZuidWest beide kampioenschappen worden samengevoegd. Reglementair zijn het nog wel twee kampioenschappen, maar ze zullen beide gecombineerd in één weekeinde plaatsvinden.

Lees meer

Badminton Festival start in ZuidWest

We gaan badminton promoten! Hoognodig, want meer mensen moeten kennismaken met het fantastische spelletje wat badminton heet.

Lees meer

BC Voorburg ontvangt erepenning

De jubilerende Badmintonclub Voorburg ontving tijdens het eindejaarstoernooi op 28 december de erepenning voor 50 jaar badmintonpromotie. Penningmeester van Badminton Nederland Rémon Verbeek overhandigde deze erkenning aan Gert Scholtes, voorzitter van Badmintonclub Voorburg.

Lees meer

Jeugdtoernooien in ZuidWest

In regio Zuid-West worden regelmatig jeugdtoernooien georganiseerd door verschillende verenigingen. De toernooien zijn veelal goed georganiseerd en voor iedereen is er wel in te schrijven op zijn of haar niveau.

Lees meer

Oom Piet (95) mept nog steeds een aardig shuttletje

Hij mag dan wel 95 lentes zijn, oom/opa Piet Tuasuun is de oudste vrijwilliger van Mae Uku, het wijkgebouw van het Moluks welzijnswerk in Oost-Souburg. Bovendien badmintont hij nog steeds een aardig potje. Mae Uku houdt daarom zaterdag voor het zesde jaar een eerbetoon aan hem met de strijd om de Oom Piet Tuasuun- bokaal.

Lees meer

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×