Recreanten

Het is een veel gehoord punt bij verenigingen: "We hebben veel leden die geen competitie (willen) spelen, onze recreatieve spelers, en we weten eigenlijk niet wat we specifiek voor hen kunnen betekenen of organiseren". Om hierop in te kunnen gaan moeten we beginnen met de basisvraag erachter. Wat wil deze recreatieve speler eigenlijk? Kennen jullie de recreant? Badminton Nederland zet een aantal feiten voor je op een rij in de Factsheet recreanten die kunnen helpen bij jullie aanbod. Maar vraag binnen jullie vereniging ook aan de recreatieve spelers wat hun wensen zijn. Wat verwacht de recreant van jullie vereniging? En ga aan de slag!

START

Een nieuw (nog) recreatief seniorlid meldt zich bij de badmintonvereniging en wordt uitgenodigd om op de speelavond mee te komen spelen. Maar is dat genoeg voor deze enthousiaste badmintonner in spé? 

Vaak wil ook een recreatief spelend lid - zeker in de leeftijdsgroep van 30 tot 65 jaar - meer dan één avond in de week spelen en nog belangrijker, hij of zij wil zichzelf verbeteren. Wanneer je deze groep spelers meer biedt door middel van een training zullen zij zich eerder betrokken voelen bij de vereniging en is de kans dat ze langer lid blijven groter. Voor recreatieve badmintonners is het doel van trainen niet alleen het verbeteren van de prestaties op de baan. Gezelligheid staat centraal en ze willen zich daarnaast graag op badmintontechnisch vlak verbeteren. Een belangrijke motivatie om te badmintonnen is bovendien vaak verbetering van de gezondheid en/of conditie. Met START, een 12 tot 16 weken durend trainingsprogramma voor recreanten, speelt Badminton Nederland in op deze verschillende wensen van de recreant. Het programma is bovendien zo geschreven dat de vereniging en de badmintontrainer er direct mee aan de slag kunnen. Lidverenigingen van Badminton Nederland kunnen START gratis opvragen door een e-mail te sturen aan info@badminton.nl. Vermeld hierbij de naam van de vereniging en de beoogde recreantentrainer en je ontvangt START zo snel mogelijk digitaal. Kijk hier voor een preview van het programma START.

Promotie

Om het START programma bij jouw vereniging te promoten heeft Badminton Nederland een poster / flyer ontworpen. De poster helpt je om badmintonners (in spé) te werven voor START en is met specifieke informatie van jouw vereniging aan te vullen (locatie, data, verenigingslogo). Je kunt uiteraard zelf bepalen of je hiervan gebruik wilt maken. 

Klik hier om de Poster te downloaden

START locaties

START wordt inmiddels op allerlei locaties in het land aangeboden. Heb je interesse in deelname aan START? Neem contact op met de START-organisator bij jou in de buurt!
Groen: actieve START-locatie
Blauw: nog niet geSTART, wel te benaderen voor informatieEvaluatie

Het is voor Badminton Nederland als goed om te weten wat de gebruikers van START (de deelnemers, trainers en organisator) van het programma vinden. Wanneer START is afgerond willen we dan ook graag met alle betrokkenen evalueren.  Om dit snel en eenvoudig te kunnen doen zijn digitale vragenlijsten gemaakt die de vereniging onder de betrokkenen kan verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld door de link naar de vragenlijst op te nemen in een e-mail aan de deelnemers van START. Er zijn drie verschillende vragenlijsten: 

Evaluatie voor jouw vereniging

Ben je actief aan de slag gegaan met START en rond je bijna een cursusronde af? Verspreid dan de bovenstaande evaluatieformulieren onder de gebruikers en stel Badminton Nederland even op de hoogte. Nadat deelnemers de vragenlijst hebben ingevuld zullen wij jou de resultaten van de evaluatie van uw START-training toesturen.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×