Probeerbadminton.nu

Probeerbadminton.nu is een platform van Badminton Nederland waarmee groepen verenigingen gezamenlijk leden kunnen werven door in de zelfde periode een startcursus aan te bieden op hun eigen vereniging en deze gezamenlijk te promoten.

Het ontstaan

Probeerbadminton.nu is ontstaan bij GBC Poona in de achterhoek. Na individueel succes met het aanbieden van een startcursus is bij een regionaal overleg besloten de actie met een groep verenigingen uit te zetten. Door samen te werken werd de impact van promotie vergroot en werden kosten en werk verdeeld.

Na het twee keer succesvol uitvoeren van de actie is in samenwerking met Badminton Nederland een draaiboek opgesteld met als doel het opstarten van de actie in andere delen van Nederland. In 2019 is een groep van 35 verenigingen uit Noord Nederland (Friesland, Drenthe, Groningen) gestart en ook hier is het project een groot succes. In totaal zijn in 2019 bij 53 deelnemende verenigingen meer dan 600 mensen gestart met badmintonnen!

Hoe werkt de actie?

  • Zo veel mogelijk verenigingen uit een bepaald gebied organiseren op het zelfde moment een startcursus.
  • De website www.probeerbadminton.nu en de facebookpagina van probeerbadminton vormen het spil van de actie. Alle promotie verwijst naar deze kanalen. Op de website kunnen deelnemers een vereniging selecteren en zich direct inschrijven.
  • Promotie vindt plaats door middel van huis en huis flyers, social media en (regionale) pers. Iedere vereniging bepaalt voor zichzelf hoe veel flyers ze willen verspreiden en bepaald hiermee ook zelf de kosten van deelname.


De voordelen

Gezamenlijk werven heeft een aantal voordelen ten opzichte van een individuele actie:

  1. Het werk wordt gedeeld waardoor het minder vraagt van de vrijwilligers van je vereniging.
  2. Kosten worden gedeeld en verminderd door het groot inkopen van bijvoorbeeld de flyers
  3. Het project heeft mediawaarde. één vereniging die een ledenwervingsactie uitvoert is voor lokale pers/media niet interessant. Een groep verenigingen die dit gezamenlijk doet echter wel. In beide gebieden waar het project is uitgevoerd hebben lokale media er over geschreven en in Noord Nederland is het zelfs op TV geweest.
  4. Het meeste werk is al gedaan. Je kunt gebruik maken van het draaiboek, het platform en de promotiematerialen die al beschikbaar zijn en leren van de verenigingen die het project al eens hebben uitgevoerd.
  5. Je wordt tijdens het hele project begeleid door Badminton Nederland.

Interesse?

Heb je interesse om mee te doen? Kijk op www.probeerbadminton.nu of er in jouw omgeving al een project loopt, of neem contact met ons op.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×