Terug

Decorette Master BC Amersfoort

Op zaterdag 13 en zondag 14 april werd in de Juliana van Stolberghal te Amersfoort het Decorette Master BC Amersfoort gespeeld. Na vele wedstrijden kijken we terug op een geslaagd badminton weekend.

(BC Amersfoort)

Master
Als eerste finale werd de gemengddubbel gespeeld. De als zesde geplaatste Noah Haase en Alida Chen wisten in de halve finale in twee sets van de tweede geplaatste Dyon van Wijlick en Diede Odijk te winnen, waardoor ze een plek in de finale wisten te bemachtigen. Uiteindelijk wisten de achtste geplaatste Aram Mahmoud en Flora Wang in drie sets de winst naar zich toe te trekken en gingen zij met de mixtitel naar huis.

Daarna werd de vrouwensingel gespeeld. Flora Wang, wie in de halve finale de eerste geplaatste Alida Chen versloeg in drie sets, nam het op tegen Novi Wieland. Novi ging met de titel naar huis, nadat zij het gehele toernooi geen set had verloren in het singelspel.

Vervolgens stond de herendubbel finale op de planning. Dennis Koppen en Alex Vlaar wonnen in twee sets van Gijs Duijs en Michiel Kruijt.

Bij de heren werd de finale gespeeld tussen Aram Mahmoud en Dennis Koppen. Helaas moest Aram na de eerste set opgeven vanwege een blessure, waardoor de winst naar Dennis Koppen ging.

Als laatste Master finale werd de damesdubbel gespeeld. Alida Chen en Rosalie Teuben namen het op tegen Iris van Leijsen en Diede Odijk. Iris en Diede wisten na een lange wedstrijd de titel te veroveren.

Categorie 4
In de gemengddubbel 4 finale gingen Marieke Oudshoorn en Leon Ham met de titel naar huis. Dit na een spannende driesetter tegen Jarne Oostenbrug en Marloes Spiering. Marieke speelde daarna samen met haar partner Zigi Zhao ook de damesdubbelfinale tegen moeder en dochter Karina de Wit en Mette Kool. Moeder en dochter speelden een goede partij en wonnen in twee sets. Daarna mocht Mette door naar de damesenkelfinale. Bij de dames werd de gemiddelde leeftijd van de winnaars flink naar beneden gedrukt. De ongeplaatste Mette Kool en als eerste geplaatste Sara Staats namen het tegen elkaar op, beide jonge talenten die we zeker vaker terug gaan zien. Sara won uiteindelijk in 2 sets van Mette.

Bij de herenenkel 4 ging de strijd om de titel tussen Berend van Brenk, wie in de halve finale de eerste geplaatste Alroy Toney uitschakelde, en Martin van der Zwan. Een Iduna onderonsje die in een spannende driesetter eindigde. Berend was de gelukkige die met de enkeltitel naar huis ging. Later op de middag won Martin samen met zijn broer Koen van Berend en dubbelpartner Lennard Schwencke, waardoor beide mannen met een titel naar huis gingen.

Categorie 6
De damesdubbel werd doormiddel van een poule besloten. Caitlin Pang en Madelinde Snel kwamen uiteindelijk op de eerste plek terecht, Moya van Kempen en Bente Pol volgden daarna. Bij heren wonnen Mitchell van Pamelen en Milan Sweep de finale tegen Jonathan Bertens en Bram van de Louw.

De titel van de gemengddubbel 6 ging naar Jaimy Smits en Bente. Zij wisten na 1-0 achterstand de wedstrijd om te draaien en naar zich toe te trekken in de tweede en derde set.

De dames stonden als laatste wedstrijd van de dag op de baan. Ami van Bekkum won van Joline Bruggeman na drie sets op de baan te hebben gestaan.

Categorie 8
In de 8 was de familie Kulkarni de absolute winnaar. Vader Rohit Kulkarni won de herenenkelfinale van Gjert Dalhuisen, terwijl dochter Shriya Kulkarni de damesenkel titel veilig stelde.

Al met al kijken wij als toernooicommissie terug op een geslaagd weekend. Het waren twee lange dagen, maar we hebben ontzettend genoten van alle mooie wedstrijden. We hopen iedereen volgend jaar weer te zien



Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×