Wedstrijdfunctionarissen Badminton Nederland

Badminton Nederland maakt voor toernooien en competitiewedstrijden gebruik van wedstrijdfunctionarissen. Wedstrijdfunctionarissen is de verzamelnaam voor referees, scheidsrechters en lijnrechters. De wedstrijdfunctionarissen zorgen er samen voor dat de wedstrijden ordelijk en volgens de regels verlopen. Kijk hier naar de ervaringen van 2 wedstrijdfunctionarissen.

Referees

De Referee houdt toezicht dat de competitie wedstrijden en toernooien volgens het Bondscomeptitie Reglement en het Toernooireglement verlopen. Als referee wordt je bij een toernooi aangesteld als de eindverantwoordelijke Badminton Nederland-functionaris. Je hebt dan het recht van veto over de beslissingen van de wedstrijdleiding. Ook ben je de aangewezen persoon bij wie spelers en andere betrokkenen bij het toernooi in beroep moeten gaan bij geschillen. Een Referee wordt in Nederland ingezet bij de competitie in de Ere- en Eerste Divisie, Master Toernooien, Junior Master toernooien en bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen.

Scheidsrechters

Een scheidsrechter leidt een badmintonwedstrijd op basis van de geldende spelregels. Een scheidsrechter wordt in Nederland ingezet bij de competitie in de Ere- en Eerste Divisie, Master Toernooien en bij de diverse Nederlandse Kampioenschappen.

Lijnrechters

De lijnrechter is de functionaris die aangeeft of een shuttle in of uit is tijdens een partij. De lijnrechter wordt ingezet bij de Play-Off wedstrijden in de Eredivisie, finale weekend Carlton GT Cup, Nederlands Kampioenschap en de internationale toernooien. Lijnrechters kunnen promoveren en/of degraderen naar een hogere/lagere categorie

Er zijn voor Badminton Nederland zo'n 90 wedstrijdfunctionarissen actief.

Badminton Nederland is altijd opzoek naar nieuwe wedstrijdfunctionarissen. Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie over hoe je wedstrijdfunctionaris wordt? Klik dan hier voor meer informatie. Mocht je vragen hebben kan je contact opnemen het Bondsbureau via Info@badminton.nl.


Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×