Bondscompetitie

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is de seniorencompetitie van Badminton Nederland. De Bondscompetitie is opgebouwd als een huis met andere woorden: de Eredivisie heeft één poule, de Eerste Divisies twee, de Tweede Divisies vier, de Derde Divisie acht, de Vierde Divisie 16 en voor de Vijfde tot en met Negende Divisie is het maximaal aantal poules 32. De Eredivisie en de Eerste Divisie bestaan uit 10 teams per afdeling; de afdelingen in de overige divisies bestaan uit 8 teams. De Bondscompetitie wordt gespeeld in de periode september tot en met januari met uitzondering van de Ere- en Eerste Divisie; deze gaan door tot en met februari.

De wedstrijden kunnen op iedere dag van de week worden gespeeld met uitzondering van de wedstrijden in de Ere tot en met Derde Divisie die worden op een vrijdag, zaterdag of zondag gespeeld. Tijdens een wedstrijd worden er acht partijen gespeeld. Iedere gewonnen partij levert een punt op. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand 14 wedstrijden gewonnen, dan is het team kampioen dat de meeste punten heeft verzameld. Het is mogelijk om een team direct in te schrijven in de Zevende, Achtste of Negende Divisie. Voor de Zesde Divisie en hoger wordt gewerkt met een promotie/degradatie regeling.

Aan het eind van het seizoen spelen de kampioenen van de Eerste tot en met Negende Divisie om de titel Divisie kampioen.

Invalranglijst Bondscompetitie

Om te bepalen of een speler mag invallen tijdens een wedstrijden in de Bondscompetitie wordt gebruikt gemaakt van een invalranglijst. Staat een speler hoger op de invalranglijst dan de speler waarvoor ze invallen dan mag deze speler niet invallen, staat een speler lager op de invalranglijst dan de speler waarvoor ze invallen dan is dit wel toegestaan. De invallijst wordt ieder jaar gestuurd naar de competitiecontactpersoon (CCP) van de vereniging.

Competitie Week Info

De Competitie Week Info (CWI) is een nieuwsbrief voor alle competitiecontactpersonen (CCP's) van de verenigingen die uitkomen in de Bondscompetitie. Het CWI verschijnt op iedere vrijdag na een speelronde. In het CWI worden alle zaken die betrekking hebben op de organisatie van de Bondscompetitie gepubliceerd.

Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste klasse van het Nederlandse Badminton in competitieverband. De Eredivisie is opgebouwd uit 2 Fases. In Fase 1 spelen de 10 teams in een halve competitie tegen elkaar. Dit houdt in dat ze in de eerste fase 1x tegen elkaar spelen.

In Fase 2 worden de teams onderverdeeld in twee poules van 5. De nummers 1 t/m 5 spelen vervolgens een hele competitie. Na deze competitie spelen de nummers 2 en 3 een halve finale om te bepalen wie tegen de nummer 1 mag strijden in een finale om het Landskampioenschap.

De nummers 6 t/m 10 spelen in een hele competitie voor handhaving. De nummers 9 en 10 kunnen direct degraderen of spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen teams uit de Eerste Divisie.Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×