Bondscompetitie

Bondscompetitie

De Bondscompetitie is een gemengde competitie die op landelijk niveau wordt gespeeld. De bondscompetitie is opgebouwd als een piramide, met andere woorden: de Eredivisie heeft één poule, de Eerste Divisies twee, de Tweede Divisies vier, enz. De Eredivisie en de Eerste Divisie bestaan uit 10 teams per afdeling; de afdelingen in de overige divisies bestaan uit 8 teams. De bondscompetitie wordt gespeeld in de periode september tot en met januari met uitzondering van de Ere- en Eerste Divisie; deze gaan door tot en met februari.

De wedstrijden worden altijd gespeeld op een vrijdag, zaterdag of zondag. Tijdens een wedstrijd worden er acht partijen gespeeld. Iedere gewonnen partij levert een punt op. Na 14 (of 18) wedstrijden wordt er een eindstand opgemaakt. Het team dat alle 14 wedstrijden heeft gewonnen is automatisch kampioen, ook als het team niet de meeste punten heeft verzameld. Heeft er niemand 14 wedstrijden gewonnen, dan is het team kampioen dat de meeste punten heeft verzameld. Het is niet mogelijk om een team direct in te schrijven voor de bondscompetitie: deelname gaat via promotie vanuit de regiocompetities.

Invalranglijst Bondscompetitie

Om te bepalen of een speler mag invallen tijdens een wedstrijden in de Bondscompetitie wordt gebruikt gemaakt van een invalranglijst. Staat een speler hoger op de invalranglijst dan de speler waarvoor ze invallen dan mag deze speler niet invallen, staat een speler lager op de invalranglijst dan de speler waarvoor ze invallen dan is dit wel toegestaan.

Invalranglijst seizoen 2017/2018

Voorlopige invallijst seizoen 2018/2019 zonder teams

Competitie Week Info

De Competitie Week Info (CWI) is een nieuwsbrief voor alle CCP's van de verenigingen die uitkomen in de Bondscompetitie. Het CWI verschijnt op de donderdag na iedere speelronde. In het CWI worden alle zaken die betrekking hebben op de organisatie van de Bondscompetitie gepubliceerd.

Eredivisie

De Eredivisie is de hoogste klasse van het Nederlandse Badminton in competitieverband. De Eredivisie 2017-2018 is opgebouwd uit 2 Fases.

In Fase 1 spelen de 10 teams in een halve competitie tegen elkaar. De eerste gezamenlijke speelronde wordt dit seizoen gespeeld op zaterdag 9 september in Sporthal Raggers, Bongerstraat 6 in Almere.

/In Fase 2 worden de teams onderverdeeld in twee poules van 5. De nummers 1 t/m 5 spelen vervolgens een hele competitie. Na deze competitie spelen de nummers 2 en 3 een halve finale om te bepalen wie tegen de nummer 1 mag strijden in een finale om het Landskampioenschap.

De nummers 6 t/m 10 spelen in een hele competitie voor handhaving. De nummers 9 en 10 kunnen direct degraderen of spelen promotie/degradatie wedstrijden tegen teams uit de Eerste Divisie.Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×