Diversiteit & Inclusie

Diversiteit & Inclusie

Intro
Diversity is being invited to the party inclusion is being asked to dance. Zoals de quote al doet vermoeden draait het om participatie. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen kunnen verschillen, zowel zichtbaar (geslacht, etniciteit) als onzichtbaar (competenties, kennis, vaardigheden). Inclusie gaat over dat iedereen op een fijne en veilige manier onder andere sport, badminton, kan beoefenen die men leuk vindt.

Achtergrond
In 2021 ondertekenden we samen met zo’n dertig andere sportbonden het Charter Diversiteit van NOC*NSF. Hiermee spraken we de intentie uit om aan de slag te gaan met dit onderwerp. In 2023 gaan we ons richten op Para badminton, een richtlijn voor transgenders, badminton in kwetsbare wijken en ouderen/veteranen.

Kernboodschap
De kernboodschap is ‘Badminton is van én voor iedereen’! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport ongeacht huidskleur, culturele achtergrond, ras, religie, gender, seksuele voorkeur, leeftijd, fysieke/mentale mogelijkheden of beperking. Dat betekent dat badminton voor alle geledingen van de maatschappij is en we ons inspannen om het spelen van badminton voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Werkgroep
Om invulling te geven aan het Plan van Aanpak hebben we begin dit jaar een werkgroep opgezet. De werkgroep Diversiteit & Inclusie is een strategisch en beleidsmatig adviesorgaan en ontwikkelt samen met de bond het concept voor een meerjarenbeleid. Diversiteit & Inclusie is namelijk iets wat je niet zomaar afvinkt, maar is een langdurig en zorgvuldig traject.

De werkgroep bestaat momenteel uit Emma van Dalen, Han van der Vliet, Marco de Jager, Maureen Oskam, Vicky Seveke en Dennis van Putten (voorzitter). Zij komen een aantal keer per jaar bijeen.

Bekijk hier het Plan van Aanpak voor 2023.

Subsidies
Wist je dat er door NOC*NSF ook subsidies worden verstrekt voor verenigingen die een activiteit organiseren om een inclusievere sportcultuur te stimuleren? Zo is er een stimuleringsbudget van 850 euro voor de vereniging beschikbaar. Op deze pagina van de sportkoepel vind je hierover alle informatie en kun je terecht voor voorbeelden van andere verenigingen.

Meer weten?
Wil je meer weten over Diversiteit & Inclusie? Neem dan contact op met Dennis van Putten via dvputten@badminton.nl en 06-28421161 of kijk op de website van NOC*NSF.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×