European Para Championships 2023

De European Para Championships (EPC) is een multiple sport evenement. De EPC worden om de vier jaar gehouden en wordt altijd georganiseerd door een grote Europese stad in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In 2023 wordt voor het eerst het Europees kampioenschap van tien verschillende parasporten in een gaststad georganiseerd, Rotterdam (Ahoy). De EPC vinden plaats van 8 tot en met 20 augustus. Meer dan 1500 Para sporters uit vierenvijftig Europese steden komen hierbij in actie. Er wordt niet alleen binnen gesport. Ook diverse buitenlocaties in hartje Rotterdam zijn het strijdtoneel voor verschillende sporten. De organisatie wilt hiermee bereiken dat de Para sporten naar de mensen komen en niet andersom. Meedoen aan het EPC is belangrijk voor de kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Tijdens dit evenement kunnen er kwalificatiepunten verdiend worden voor de Paralympische Spelen. Bij sommige sporten is er zelfs sprake van directe kwalificatie voor Parijs 2024.

De EPC kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om mee te helpen? Klik dan hier voor meer informatie.

Het Para badminton wordt op het EPC gespeeld van 15 tot en met 20 augustus. Wil jij niks missen van het EPC en weten wanneer de kaartverkoop start? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de website van de EPC.

Wat is Para badminton?
Para badminton is een variant van de badmintonsport en wordt gespeeld door sporters met een lichamelijke of geestelijke beperking. In 2020 debuteerde de sport op de Paralympische Spelen in Tokio. Bij het Para badminton worden dezelfde regels gehanteerd als bij het ‘normale’ badminton. Para badmintonners spelen singels (mannen en vrouwen) dubbels (mannen en vrouwen) en gemengddubbels. De wedstrijden worden gespeeld in verschillende klassen.

Para badminton bestaat al een lange tijd. Sinds de jaren 90 is het een internationale sport. Het eerste wereldkampioenschap Para badminton werd in 1998 georganiseerd in Nederland.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×