Trainerslijst

Badminton Nederland houdt een lijst bij met daarop de trainers die geregistreerd staan als licentiewaardige trainers (trainers die een door Badminton Nederland goedgekeurde opleiding hebben gevolgd en hiervoor een licentie hebben ontvangen) De huidige trainerslijst. is bijgewerkt tot en met 31 december 2021. De trainerslijst wordt twee keer per jaar bijgewerkt.

Ten opzichte van de vorige trainerslijst zijn de trainers die tot en met december 2020 hun diploma hebben ontvangen toegevoegd. Tevens zijn de bijscholingen van het seizoen 2019/2020 die hebben geleid tot licentieverlenging toegevoegd.

Toelichting trainerslijst

Badminton Nederland hanteert een licentiesysteem voor trainers, klik hier voor het licentiereglement. De trainersopleidingen zijn ingedeeld in de vijf niveau’s die de Kwalificatie Structuur Sport ook hanteert. De indeling van de binnen Badminton Nederland verzorgde opleidingen zijn:

  • SL2 B-licentie: trainer met een diploma Sportleider 2 Badminton
  • SL3 B-licentie: trainer met een diploma A-oefenmeester, Badminton Trainer 1 (BT1), Trainer Coach
  • SL4 B-licentie: trainer met een diploma B-oefenmeester, Trainer Coach 2 (TC2) of Sportleider 4
  • SL5 B-licentie: trainer met een diploma Sportleider 5 Badminton.
  • C-licentie: trainer met diploma C-oefenmeester.

Deze indeling betekent niet dat de diploma’s aan elkaar gelijkgesteld zijn, want specifieke diploma´s blijven hun eigen waarde behouden. Binnen deze licentiestructuur vallen verschillende typen.

Wijzigingen

Je bent als badmintontrainer zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen. Je kunt dit doorgeven via opleidingen@badminton.nl. Via dit adres kun je het ons ook laten weten als je niet op de lijst vermeld wilt

Verstrekken gegevens trainers

Badminton Nederland verstrekt geen andere gegevens van de trainers dan die gegevens die gepubliceerd zijn.

Licentie verlopen?

De trainers die niet op de trainerslijst staan vermeld mét een geldigheidsduur, zijn bij Badminton Nederland niet geregistreerd als gelicentieerd trainer. Voor trainers zonder licentie die deze graag weer willen verkrijgen, is er alleen de mogelijkheid om het diploma opnieuw te behalen. De huidige opzet van de trainersopleiding biedt de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden in aanmerking te komen voor een beoordeling van de trainerskwaliteiten zonder de reguliere opleiding te volgen. Meer informatie? Stuur een e-mail-bericht naar opleidingen@badminton.nl. Graag aangeven voor welke licentieniveau je denkt in aanmerking te kunnen komen (SL2B, SL3B of SL4B).


Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×