Trainerslijst

Badminton Nederland houdt een lijst bij met daarop de trainers die geregistreerd staan als licentiewaardige trainers (trainers die een door Badminton Nederland goedgekeurde opleiding hebben gevolgd en hiervoor een licentie hebben ontvangen) De huidige trainerslijst. is bijgewerkt tot en met 31 december 2023. De trainerslijst wordt twee keer per jaar bijgewerkt.

Ten opzichte van de vorige trainerslijst zijn de trainers die tot en met december 2023 hun diploma hebben ontvangen toegevoegd. Tevens zijn de bijscholingen van het seizoen 2024/2025 die hebben geleid tot licentieverlenging toegevoegd.

Toelichting trainerslijst

Badminton Nederland hanteert een licentiesysteem voor trainers, klik hier voor het licentiereglement. De trainersopleidingen zijn ingedeeld in de vijf niveau’s die de Kwalificatie Structuur Sport ook hanteert. De indeling van de binnen Badminton Nederland verzorgde opleidingen zijn:

  • ShuttleTime/Bamito's jeugdprogramma: trainer die met behulp van hulpmiddelen training kan verzorgen: trainer met SL2 B-licentie
  • BWF1 opleiding: trainer met een SL3 B-licentie, diploma A-oefenmeester, Badminton Trainer 1 (BT1)
  • BWF2 opleiding: trainer met een SL4 B-licentie, diploma B-oefenmeester, Trainer Coach 2 (TC2) of Sportleider 4
  • Tutor opleiding voor de opleidingen ShuttleTime, BWF1 en BWF2: om docent van BN te worden.

Deze indeling betekent niet dat de diploma’s aan elkaar gelijkgesteld zijn, want specifieke diploma´s blijven hun eigen waarde behouden. Binnen deze licentiestructuur vallen verschillende typen.

Wijzigingen

Je bent als badmintontrainer zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van wijzigingen. Je kunt dit doorgeven via opleidingen@badminton.nl. Via dit adres kun je het ons ook laten weten als je niet op de lijst vermeld wilt

Verstrekken gegevens trainers

Badminton Nederland verstrekt geen andere gegevens van de trainers dan die gegevens die gepubliceerd zijn.

Licentie verlopen?

De trainers die niet op de trainerslijst staan vermeld mét een geldigheidsduur, zijn bij Badminton Nederland niet geregistreerd als gelicentieerde trainer. Voor trainers zonder licentie die deze graag weer willen verkrijgen, is er alleen de mogelijkheid om het diploma opnieuw te behalen. De huidige opzet van de trainersopleiding biedt de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden in aanmerking te komen voor een beoordeling van de trainerskwaliteiten zonder de reguliere opleiding te volgen. Meer informatie? Stuur een e-mailbericht naar opleidingen@badminton.nl.


Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×