Sportakkoord

Praat mee over het nieuwe lokale Sportakkoord in jouw gemeente

Door als badmintonvereniging actief mee te praten over het lokale Sportakkoord, kun je invloed hebben op de lokale doelstellingen en de besteding van beschikbare middelen.

Op 1 april 2023 is Sportakkoord II van start gegaan. Sportakkoord II is het vervolg op Sportakkoord I en bestaat onder andere uit een vervolg op de lokale sportakkoorden per gemeente. Tot 30 juni heeft elke gemeente de tijd om het lokale Sportakkoord te vernieuwen. Voor jou als vereniging is dit dus het juiste moment om mee te praten over de invulling van het sportbeleid binnen jouw gemeente. Hier kun je zien hoe je deel kunt nemen.

Wat houdt een lokaal Sportakkoord in?

Via het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeenten lokaal af hoe zij met elkaar sport- en beweegambities kunnen bereiken.

Het nieuwe lokale sportakkoord bestaat uit één of meerdere van de onderstaande zes thema’s. Op sportakkoord.nl lees je meer over deze zes thema’s.

Elke gemeente ontvangt jaarlijks een bedrag van de rijksoverheid om te besteden aan de uitvoering van het lokaal Sportakkoord. Als sportaanbieder kun je invloed hebben op de invulling van het lokale Sportakkoord. Wanneer jouw plannen bijdragen aan de gestelde doelen kun je mogelijk gebruik maken van de beschikbare middelen.

Meer informatie

Op sportakkoord.nl en op nocnsf.nl/sportakkoord vind je meer informatie over Sportakkoord II, de lokale Sportakkoorden en wat deze voor jouw club kunnen betekenen.

Brochure

Klik hier voor een uitgebreide brochure "Van lokaal Sportakkoord naar actie, in samenwerking met jouw club" over het nieuwe Sportakkoord II

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×