Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de kern van vrijwel iedere badmintonvereniging in Nederland. Een goed team van vrijwilligers maakt de organisatie sterker en brengt sfeer in de vereniging. Het werven en behouden van (goede) vrijwilligers is voor veel clubs echter ook een grote uitdaging. Bij veel verenigingen is er een tekort aan vrijwilligers en komen alle taken op de schouders van een klein groepje mensen. Het werven en behouden van vrijwilligers staat structureel in de top 3 van knelpunten voor Nederlandse sportverenigingen.

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd

Badminton Nederland biedt ondersteuning op dit thema door middel van de Methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT). Deze methode is in 2012 ontwikkeld en heeft sindsdien al bij meer dan 1100 verenigingen meer dan 55.000 vrijwilligers opgeleverd. Ook verschillende badmintonverenigingen hebben de methode al succesvol geïmplementeerd. BC Maasbree verdubbelde vorig jaar haar vrijwilligersteam met MVKT!

Bij MVKT werk je door middel van enkele overzichtelijke stappen toe naar een vereniging waar actief zijn als vrijwilliger de norm is. Geen verplicht vrijwilligerswerk, maar wel een situatie waarbij het normaal is "iets" te doen voor de club. Door grote taken op te delen en taken te koppelen aan vaardigheden blijft het voor iedereen (ook op lange termijn) leuk om zich in te zetten voor de vereniging.

Een belangrijk uitgangspunt van de methode is dat deze gemakkelijk uit te voeren is en de tijd die je er aan hoeft te besteden zo veel mogelijk beperkt wordt. De stappen zijn overzichtelijk en bij het online traject kun je gebruik maken van kant en klare documenten die de kans op succes vergroten en het werk aanzienlijk verminderen!

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om met MVKT aan de slag te gaan:

Masterclass

Tijdens de masterclass wordt de methode van A-Z doorlopen. De masterclass wordt regelmatig aangeboden bij evenementen en bijeenkomsten. De masterclass is kosteloos te volgen voor verenigingen die zijn aangesloten bij Badminton Nederland. Wil je graag een masterclass in de buurt van jouw vereniging? Neem dan contact met ons op. Voor een masterclass op aanvraag zijn minimaal 5 verenigingen uit een bepaald gebied nodig.

Online Traject

Wil je na de masterclass meer begeleiding? Of wil je zelf bepalen waar en wanneer je aan de slag gaat? Dan is het online traject een goede oplossing! Via het e-learning traject doorloop je in online cursusvorm alle stappen van de methode. Door middel van filmpjes met uitleg, ondersteunende documenten en opdrachten doorloop je de methode stap voor stap. Bij iedere stap wordt je ondersteund door een coach van Badminton Nederland. Kosten voor het volgen van het online traject zijn €99,- voor verenigingen die zijn aangesloten bij Badminton Nederland. Badminton Nederland draagt dit bedrag af aan de ontwikkelaars van de methode.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Meer informatie over de mogelijkheden?

Neem contact met mij op voor meer informatie

Contact

Voor vragen over Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, of andere vragen met betrekking tot vrijwilligers kun je contact met ons opnemen.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×