Bijscholingen trainers

Licentiewaardige scholing voor trainers

Badmintontrainers dienen om hun licentie te behouden op tijd een licentiewaardige scholing te volgen (klik hier voor het licentiereglement). Op deze plek vindt je de lijst met licentiewaardige scholingen voor trainers. Op de lijst kunt je zien welke scholingen Badminton Nederland voor het lopende seizoen heeft erkend als licentiewaardige scholing. Bijscholingen die in Sportakkoord II zitten, zijn voor deelnemende trainers en organiserende verenigingen geheel gratis. In het Sportakkoord zitten alle Bamito bijscholingen, ShuttleTime en AirBadminton trainer 1. Wil je een bijscholing volgen maar vindt deze niet bij jou in de buurt plaats? Organiseer hem zelf! Stuur een mail naar opleidingen@badminton.nl voor meer informatie.

Datum LocatieOpleiding/ BijscholingInschrijflinkdocent
22-06-2024Sportzaal Portland De Beurs, 3162 WB RhoonShuttleTimeklik hier om in te schrijvenNick Fransman
7/9, 8/9, 19/10, 20/10, 23/11
Laco Sportcentrum 's-HeerenbergBWF1/Bamito oranjeklik hier om je in te schrijvenNick Fransman en Arjen Smith
NTBHoornse Badmintonvereniging Nieuwe Steen 11 1625 HV HoornBWF1/Bamito oranjevolgt met datumvolgt met datum


Erkenning van licentiewaardige scholingen

Met scholingen die niet op de lijst van licentiewaardige scholingen staan kun je jouw trainerslicentie niet verlengen. Indien je van mening bent dat een bepaalde scholing die je wenst te volgen wel licentiewaardigheid zou moeten hebben dan kun je erkenning van licentiewaardigheid voor deze scholing aanvragen. Ook organisaties van scholingen kunnen een dergelijke aanvraag indienen. Meer informatie hierover lees je in de Regeling erkenning en deelname licentiewaardige scholingen voor verlengen trainerslicentie.

Samen organiseren mogelijk!

Wil je een bijscholing wat dichterbij huis hebben? Badminton Nederland biedt de mogelijkheid een bijscholing samen te organiseren! De vereniging stelt de locatie ter beschikking en mag daarmee ook twee trainers gratis aanmelden. Dit kan op data waarop "op aanvraag mogelijk samen organiseren" staat in de bijscholingen die hieronder staan vermeldt. Wil je een eigen datum bepalen is dat in overleg ook mogelijk, dan kijken wij of er een docent beschikbaar is en gaan we samen op zoek naar voldoende deelnemers.

Badminton Nederland

Leeftijdgerelateerde fysieke training voor badminton

Tijdens deze bijscholing wordt je op een praktische wijze bijgeschoold op het gebied van fysieke ontwikkeling. Hoe je spelers op een verantwoorde manier in de dagelijkse praktijk fysiek kunt ontwikkelen zodat het complete bewegers worden. Door een goede fysieke basis voorkom je blessureleed en zijn de verschillende voorwaarden geschapen om goed te kunnen leren badmintonnen.

 • Duur: 4 uur
 • Kosten €45 voor leden, €62,50 voor niet-leden
 • Interesse? stuur een e-mail naar opleidingen@badminton.nl.


Techniek en tactiek enkelspelen U13/15/17

Tijdens deze bijscholing maak je kennis met de basisprincipes van Badminton die in de leerlijn van BN naar voren komen. Vanuit deze principes word je als trainer tijdens de bijscholing geprikkeld en zullen we in gaan op de gevolgen die de principes hebben op het spel. Daarbij word je duidelijk gemaakt hoe je spelers aan de hand van deze principes op kunt leiden tot zelfredzame en coachbare spelers.

Techniek en tactiek dubbelspelen U13/15/17

Tijdens deze bijscholing gaan we in op de basisprincipes die we voor de dubbelspelen hanteren. Tactiek en techniek gaan hand in hand, hoe zit dat en welke invloed heeft dat op het (samen)spel. Bewustwording van keuzes en gevolgen in de verschillende situaties in de dubbelspelen.

Motorische ontwikkeling aan de hand van breed motorisch opleiden

Breed motorisch leren heeft een belangrijke plaats in de huidige sport. Vanuit een goede beweger een goede badmintonner opleiden is hoe het ook in de leerlijn en Bamito's jeugdprogramma aangeraden wordt. Tijdens deze zeer praktische bijscholing zal je worden meegenomen in welke basis motorische vaardigheden er zijn, hoe je deze kunt trainen en hoe je met minimale middelen deze bij je eigen vereniging in de training kunt verwerken. Aan de hand van deze kennis ben je als trainer nog meer geëquipeerd om een leerzame en gevarieerde training te kunnen geven.

Impliciet leren in Badminton

Motorisch leren op een veilige en effectieve manier, hoe doe je dat? In de leerlijn staan begrippen als impliciet en expliciet leren, wat is dat en hoe kun je dat praktisch toepassen? Tijdens deze bijscholing leer je hoe je het verschil kan maken door aanwijzingen net anders te geven of situaties net even op een andere manier te organiseren. Door dit op een juiste manier te doen creëer je een nog veiligere leeromgeving en beter zelfredzame spelers waardoor het leerrendement groter is.

Sportgenerieke bijscholingen

Academie voor Sportkader

Badminton Nederland heeft in de afgelopen jaren met andere sportbonden diverse interessante scholingen voor trainers ontwikkeld. Deze scholingen worden georganiseerd door de Academie voor Sportkader (onderdeel van NOC*NSF) en zijn sportgeneriek van aard. Alle scholingen van de Academie voor Sportkader zijn als licentiewaardig erkend voor in principe alle licentieniveaus. De onderwerpen zijn onder andere:

 • Doping
 • Sportmedisch
 • Praktijkbegeleiders in de sport
 • Scholing gehandicaptensport
 • Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag
 • Trainen en coachen van 6-12 jarigen
 • Trainen en coachen van pubers
 • Coachen en trainer van jongeren met autisme
 • Weerbaarheid voor trainers
 • Herkennen en voorkomen van seksuele intimidatie

Of bekijk de kalender op de website van de NOC*NSF hier.

Kosten Er wordt bij het volgen van deze scholingen een eigen bijdrage verwacht. Als je hebt deelgenomen aan een van deze scholingen, ontvangt je van de Academie voor Sportkader jouw deelnamecertificaat. Om voor licentieverlening in aanmerking te komen stuur je deze naar opleidingen@badminton.nl 'o.v.v. bijscholing Academie voor Sportkader. Vermeld in dit bericht duidelijk jouw naam en bondsnummer.

NLcoach

NLcoach is de kennis-en netwerkorganisatie voor alle sportcoaches en trainers. De organisatie wordt bestuurd door topcoaches die graag hun kennis en ervaringen willen delen met trainers en coaches van alle takken van sport en van alle niveaus. Zij inspireren en leiden coaches op om ze naar een hoger niveau te brengen. Dit doen zij bijvoorbeeld door het organiseren van congressen, cursussen en themabijeenkomsten. De nadruk ligt hierbij op sporttak overstijgende thema’s zoals teambuilding, mentale begeleiding, talentontwikkeling, trainingsleer en de basisprincipes van het coachen. NLcoach is daarnaast de belangenbehartiger voor sportcoaches en trainers.

Erkende scholingen Badminton Nederland erkent diverse scholingen van NLcoach om de licentie mee te verlengen. Voor de scholingen van NLcoach is om voor licentieverlenging in aanmerking te komen een certificaat van afronding vereist. Wil je meer weten over NLcoach en/of hun andere scholingen bekijken? Kijk dan op hun site.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×