Bijscholingen trainers

Licentiewaardige scholing voor trainers

Badmintontrainers dienen om hun licentie te behouden op tijd een licentiewaardige scholing te volgen (klik hier voor het licentiereglement). Op deze plek vindt je de lijst met licentiewaardige scholingen voor trainers. Op de lijst kunt je zien welke scholingen Badminton Nederland voor het lopende seizoen heeft erkend als licentiewaardige scholing.

Erkenning van licentiewaardige scholingen

Met scholingen die niet op de lijst van licentiewaardige scholingen staan kun je jouw trainerslicentie niet verlengen. Indien je van mening bent dat een bepaalde scholing die je wenst te volgen wel licentiewaardigheid zou moeten hebben dan kun je erkenning van licentiewaardigheid voor deze scholing aanvragen. Ook organisaties van scholingen kunnen een dergelijke aanvraag indienen. Meer informatie hierover lees je in de Regeling erkenning en deelname licentiewaardige scholingen voor verlengen trainerslicentie.

Badmintonspecifieke bijscholingen

Badminton Nederland

In 2020 zal Badminton Nederland haar nieuwe badmintontechnische leerlijn en visie op de rol van de trainer in de vereniging presenteren. In lijn daarvan biedt Badminton Nederland vanaf 2020 badmintonspecifieke bijscholingen aan. De bijscholingen die we aan gaan bieden zijn:

 • Athletic Skills model
 • Slagtechnieken
 • tactiek enkelspelen U13/U15/U17
 • tactiek dubbelspelen U13/U15/U17
 • badminton 4-6 jaar


  Vereniging voor Badminton Oefenmeesters

  Badminton Nederland en de Vereniging voor Badminton Oefenmeesters (VBO) werken samen op het gebied van deskundigheidsbevordering van badmintontrainers. De VBO is een partner waarmee wordt samengewerkt in het ontwikkelen en verzorgen van licentiewaardige badmintonspecifieke bijscholingen. Per scholing wordt bepaald voor welk niveau de scholing licentiewaardig is. Meer informatie over de bijscholingen van de VBO kun je vinden op hun website: www.vbo-trainer.nl. Daar vind je ook het actuele bijscholingsprogramma en het niveau van erkenning voor de licentieverlenging. De inschrijving verloopt via de VBO. Als je hebt deelgenomen aan een licentiewaardige scholing van de VBO dan hoef je niets te doen: de VBO overhandigt Badminton Nederland de presentielijst, waarna jouw aanwezigheid (en eventuele licentieverlenging) wordt verwerkt.

  Sportgenerieke bijscholingen

  Academie voor Sportkader

  Badminton Nederland heeft in de afgelopen jaren met andere sportbonden diverse interessante scholingen voor trainers ontwikkeld. Deze scholingen worden georganiseerd door de Academie voor Sportkader (onderdeel van NOC*NSF) en zijn sportgeneriek van aard. Alle scholingen van de Academie voor Sportkader zijn als licentiewaardig erkend voor in principe alle licentieniveaus. De onderwerpen zijn onder andere:

  • Doping
  • Sportmedisch
  • Praktijkbegeleiders in de sport
  • Scholing gehandicaptensport
  • Er is meer te winnen: coachen op sociaal gedrag
  • Trainen en coachen van 6-12 jarigen
  • Trainen en coachen van pubers
  • Coachen en trainer van jongeren met autisme
  • Weerbaarheid voor trainers
  • Herkennen en voorkomen van seksuele intimidatie

  Of bekijk de kalender op de website van de Academie voor sportkader hier.

  Kosten
  Er wordt bij het volgen van deze scholingen een eigen bijdrage verwacht. Als je hebt deelgenomen aan een van deze scholingen, ontvangt je van de Academie voor Sportkader jouw deelnamecertificaat. Om voor licentieverlening in aanmerking te komen stuur je deze naar opleidingen@badminton.nl 'o.v.v. bijscholing Academie voor Sportkader 2020'. Vermeld in dit bericht duidelijk jouw naam en bondsnummer.

  NLcoach

  NLcoach is de kennis-en netwerkorganisatie voor alle sportcoaches en trainers. De organisatie wordt bestuurd door topcoaches die graag hun kennis en ervaringen willen delen met trainers en coaches van alle takken van sport en van alle niveaus. Zij inspireren en leiden coaches op om ze naar een hoger niveau te brengen. Dit doen zij bijvoorbeeld door het organiseren van congressen, cursussen en themabijeenkomsten. De nadruk ligt hierbij op sporttak overstijgende thema’s zoals teambuilding, mentale begeleiding, talentontwikkeling, trainingsleer en de basisprincipes van het coachen. NLcoach is daarnaast de belangenbehartiger voor sportcoaches en trainers.

  Erkende scholingen
  Badminton Nederland erkent diverse scholingen van NLcoach om de licentie mee te verlengen. Voor de scholingen van NLcoach is om voor licentieverlenging in aanmerking te komen een certificaat van afronding vereist. Wil je meer weten over NLcoach en/of hun andere scholingen bekijken? Kijk dan op hun site.

  Je maakt gebruik van een verouderde browser!

  Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

  ×