Verenigingsondersteuning

Versterk jouw vereniging!

Praktische producten en diensten ontwikkeld door Badminton Nederland ter ondersteuning van jouw vereniging.

Workshops voor bestuurders en kader

Opleiding voor trainers vinden we vanzelfsprekend. Voorbestuurders is dit echter een heel ander verhaal, terwijl ook bestuurders een cruciale rol binnen de vereniging hebben.We bieden daarom op verschillende thema’s een aantal keer per jaar masterclasses voor verenigingsbestuurders aan.

Naast het directe aanbod van Badminton Nederland zijn er op www.sportopleidingen.nl bijscholingen te vinden voor verenigingsbestuurders en kader. Via Badminton Nederland kun je deze bijscholingen kostenloos volgen!

Schoolbadminton

Scholen bieden ontzettend veel mogelijkheden voor het werven van jeugdleden! Voor verenigingen is er een toolkit met tips en trics over hoe je lessen of een scholentoernooi kunt organiseren. Via www.schoolbadminton.nl zijn tevens materialenpakketten te huur en te koop ter ondersteuning.

In 2019 wordt het aanbod voor schoolbadminton uitgebreid met nieuw lesmateriaal en een app waarmee kinderen hun eigen gymles kunnen samenstellen! Houd de website in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen!

Samenwerken (be)loont!

Samen sta je sterker! Daarom zijn er vanuit Badminton Nederland fi nanciële middelen beschikbaar voor verenigingen die samenwerken om de vereniging te versterken of de badmintonsport in het algemeen een impuls te geven. Er zijn minimaal drie verenigingen nodig om een aanvraag te doen. Verdere voorwaarden staan op de website.

Een mooi voorbeeld van een succesvol project is www.probeerbadminton.nu. Via deze website gecombineerd met een fl yeractie en online campagne hebben 20 verenigingen uit de achterhoek samen leden geworven! Het platform en alle materialen zijn beschikbaar voor enthousiaste groepen verenigingen op andere plaatsen in het land!

Opleiding en ondersteuning trainers

Voor beginnende trainers is er de cursus baantrainer. Hier leer je de beginselen van het training geven. De cursus is gratis voor Badminton Nederland verenigingen. Klaar voor de volgende stap? Volg dan de nieuwe opleiding verenigingstrainer.

Ben je al trainer? Kijk dan op www.sportopleidingen.nl. Dit is een gezamenlijk platform van verschillende sportbonden met interessante bijscholingen. Leuke oefenstof vind je op www.mijnbadmintontraining.nl!

Meer sponsors en vrijwilligers

Voor het werven van sponsors en vrijwilligers bieden we volledige ondersteuning aan in de vorm van een online of offl ine cursus! We vertellen je niet alleen hoe je met deze thema’s aan de slag kunt gaan, maar begeleiden je bij iedere stap van de uitvoering met coaching en documenten! De cursussen zijn ontwikkeld door Team Sportservice volgens de methode “méér in kortere tijd”. De methode heeft al ruim 55.000 vrijwilligers opgeleverd bij meer dan 1100 verenigingen!

Administratie en verzekeringen

LEA verenigingen is een administratiepakket voor verenigingen waarmee je als penningmeester meer tijd over gaat houden en je jouw werk simpel beter kunt gaan doen. Het pakket is kosteloos voor leden.

Een standaard aansprakelijkheidsverzekering zit al in het lidmaatschap. Net als de DAS juridische adviesdesk voor de sport. Aanvullend kan er tegen een sterk gereduceerd tarief een verzekering worden afgesloten voor bestuurdersaansprakelijkheid! In 2019 is dit tarief maximaal €35,- (in het verleden was dit €150,-).

Tip! Zorg dat je geen informatie mist

Informatie over het huidige en nieuwe aanbod wordt standaard vermeld in de wekelijkse nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt verzonden naar alle @badminton.nl e-mailadressen. Vraag aan je secretaris wie er toegang heeft tot dit e-mailadres bij jouw vereniging. Heeft er binnen jullie vereniging niemand meer toegang tot de accounts? Neem dan gerust contact op via info@badminton.nl

Voor vragen, opmerkingen of ondersteuning op maat kun je contact opnemen met de manager verenigingsondersteuning!

Contactgegevens:
Koen Berends
kberends@badminton.nl
030-2020175

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×