Terug

Master Finals in Den Haag; nieuwsgierige tennissers kijken mee...

Als nieuwsgierige tennissers, die op de buitenbanen op het Mariahoeve-complex in Den Haag hun eigen spelletje spelen, uiteindelijk toch nieuwsgierig zijn geworden door de flinke badmintonreuring in de aanpalende hal, bij BC Dropshot, dan móet de sfeer goed zijn. Want, enkele tennissende dames bleven uiteindelijk een uur lang in de hal om te genieten van de vele badmintonwedstrijden op verschillende niveaus...

We zijn op bezoek bij de Master Finals in Den Haag, die zijn gecombineerd met het GrandPrix-toernooi. 

In twee hallen strijden meer dan 200 deelnemers om de hoogste eer. En zelfs ook om het prijzengeld dat aan dit evenement is gehangen. Het toernooi kan met zekerheid worden gezien als een bijna ultieme combinatie van topsport en breedtesport.

Foto: De wedstrijdleiding maakte lange dagen. Op zaterdag startte het toernooi al om 9 uur 's ochtends met de eerste wedstrijden. De laatste wedstrijden eindigden rond 21.30 uur. Op zondag (Eerste Pinksterdag) wederom weer vroeg uit de veren voor een bijna identieke dag.

Tennissende dames

De twee tennissende dames in de hal zien nu eindelijk eens van dichtbij dat badminton 'een echte sport is'. Grappend zegt de één: "Ja, natuurlijk wist ik wel dat er badmintonverenigingen waren, maar eigenlijk had ik er nooit zo bij stil gestaan dat het een grote sport is in Nederland. Eerlijk is eerlijk: je moet wel behoorlijk atletisch zijn om goed te kunnen badmintonnen."

Ze kijken vol bewondering naar de hoog geplaatste spelers in het enkelspel, die tijdens het evenement in Den Haag bewijzen langzamerhand aan te schurken tegen de subtop van Nederland. 

De kwart- en halve finales zijn stuk voor stuk van hoog niveau.

Meet and Greet

Maar het evenement in Den Haag is feitelijk veel meer. Het is ook een Meet and Greet van badmintonliefhebbers, zowel van de organiserende badmintonvereniging BC Dropshot als van daarbuiten. Toernooidirecteur Mark van Beek vertelt dat ook veel oud-leden ineens weer in de hal zijn tijdens dit evenement.

De vaders en moeders zijn er uiteraard ook bij; ze zijn met hun talentvolle kroost naar Den Haag gereden om erbij te zijn.

En precies daarom heerst er die heerlijke familiesfeer. 

Opvallend: de aan bijna alle zijden van de grote hal geplaatste kleine tribunes zitten praktisch de hele dag helemaal vol. Ook als er niet hoeft te worden gespeeld, dan weten de deelnemers - én de bezoekers - zich te vermaken. En, een enkeling knoopt een praatje aan met de nieuwsgierig tennissende dames.

foto: Mark van Beek, toernooidirecteur, is een tevreden man.

Bekijk ook het interview VLOG dat wij met Mark opnamen! Mark deelt in het vlog nog twee tips voor alle toernooidirecteuren van badmintonnend Nederland.


Inspirerende spelers

Toernooidirecteur Mark van Beek is een tevreden man. 

"We organiseren dit toernooi nu voor de zesde keer. Het is echt uitgegroeid tot een vaste waarde op de badmintonkalender. Natuurlijk is het toernooi het ene jaar wat sterker dan het andere jaar, maar bij deze editie - van 2018 - hebben we niets te klagen over inspirerende spelers als o.a. Aram Mahmoud en Niels Veenstra. Bij de dames zijn de twee hooggeplaatste speelsters Ieva Pope en Meike Versteeg."

foto: de hal waar de Master Finals gespeeld worden.


Super Final

Op zaterdag kijkt iedereen ook nog uit naar de bijzondere 'Super Final' die op zondag (eerste  Pinksterdag) wordt gespeeld. De winnaars van het Grand Prix toernooi spelen dan tegen de winnaars van de Master Finals om een extra prijs.

Mark van Beek: "Het is de kers op de taart."

Ook de sponsors van Van de Kolk Hypotheken zijn er.  "We gunnen het de club," zegt Alex van de Kolk. "We voelen een zekere verbondenheid. Zo een weekend als dit wil je niet missen."

(Bekijk ook het VLOG dat we met de sponsors van dit evenement opnamen! Alex deelt nog twee tips die interessant zijn voor badmintonverenigingen in Nederland die op zoek zijn naar sponsors!)


Indisch Buffet

Natuurlijk mag op een badmintontoernooi - dat zeker ook sfeer en gezelligheid nastreeft - het Indisch buffet niet ontbreken. Opvallend veel deelnemers en bezoekers laten dit zich goed smaken.

En dan weer terug de hal in om te kijken naar én te genieten van de vele deelnemers die in Den Haag op sportief vlak het uiterste uit zichzelf weten te halen.

En de tennissende dames?

's Avonds laat zijn ze er niet meer, maar ze zijn wel een indruk rijker. Badminton is misschien nog wel inspannender en atletischer dan tennis. Wie weet maken ze de overstap een keer...!

Ze waren in ieder geval enthousiast.

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×