Terug

Nederlandse Kampioenschappen 3v3 & BOX-game

Afgelopen zondag werd voor de 2e keer het NK 3v3 & BOX-game georganiseerd. Het initiatief voor dit evenement ligt bij Ik hou van Badminton (Bart-Jan den Hollander), ToernooiSupport (Han van der Vliet) en Lennart Bijkerk. Gastvereniging dit jaar was BC Smashing uit Wijchen.

Met 38 deelnemers - meer dan een verdubbeling van de eerste editie - was er een mooie bezetting. Met namen als o.a. Edwin Ekiring, Denise Hall, Ella Peters, Renske Kwakkenbos en Eddy Boerman waren de organisatoren zeer tevreden. Daarnaast deed er groep spelers van de CHEMPSbadmintonselectie mee. Daarmee was er een deelnemersveld van alle leeftijden en niveau’s!

Dit jaar werd er gekozen voor het gesplitst spelen van beide onderdelen. Er werd afgetrapt met de 3v3 wedstrijden. Hierin werd vooral tactiek, techniek, snelheid en samenspel op de proef gesteld. Qua puntentelling wordt er gespeeld met “the best of 5” tot 11 punten, waarbij alleen in de laatste beslissende game wordt verlengd tot maximaal 15 punten. Er werd gespeeld in een poule-poule systeem, waardoor ieder team 4 wedstrijden kon spelen. Een 3v3 team bestaat (officieel) uit minimaal 1 dame en 2 heren, maar andere samenstellingen met ook jeugdspelers is ook mogelijk.

De heren van het kampioensteam van 2015, Lennart Bijkerk en Kyle van der Vliet, speelden dit jaar met Renske Kwakkenbos. In de  beslissende finale-poule moesten zij het opnemen tegen het sterke team van BC Smashing; Denise Hall, Ella Peters en Yannic Smeets. Door regelmatig eerder op deze spelvorm getraind te hebben wist het team van Smashing  in 3 games (11-6, 11-9 en 11-6) te titel binnen te halen.

De organisatie had Ruud Bosch, veelvoudig Nederlands kampioen dubbel en ex nr 16 van de wereld bereid gevonden om tijdens de wedstrijden van de 3v3 een BOX-game-clinic te geven. Hieraan werd door veel (vrije) spelers deelgenomen, uiteraard in de hoop dat de tips en tricks van Ruud later op de dag resultaat zouden opleveren bij de BOX-game wedstrijden.

In de middag werden de krachten gemeten tijdens de BOX-game wedstrijden. Hier gaat het om heel veel geduld, techniek en vastheid, tenslotte speel je slechts in het dubbelservice-vak zonder tramrails. De puntentelling is dit jaar gegaan volgens “the best of 3” tot 11 punten Ook hier wordt alleen in de laatste beslissende game verlengd tot maximaal 15 punten. Bij de heren/jongens werd gespeeld in poule-afval systeem, waarbij iedereen sowieso naar het afvalsysteem doorging. Bij de dames/meisjes werd gespeeld in poule-poule systeem.

Na vele spannende en soms snelle wedstrijden, stonden in de heren finale Yannic Smeets en Edwin Ekiring tegenover elkaar. Edwin is dit spelletje goed vaardig en wist met (11-1  en 11-3) de winst te pakken. Bij de dames ging de beslissende wedstrijd tussen Eveline Kersten en Renske Kwakkenbos en na de uitslagen 11-6 en 11-3 mag Renske zich een jaar lang Nederlands Kampioen BOX-game noemen. Bij de meisjes had de organisatie besloten de poule (voorronde) als leidend te pakken en wist Valquiria de Jong zich Nederlands Jeugdkampioen noemen. De organisatie heeft nu al weer besloten ook volgende jaar dit mooie en vernieuwende evenement te organiseren. Houd de facebook pagina van Ik hou van Badminton in de gaten voor meer informatie. Wil je meer weten over beide spelsoorten kijk dan op http://ikhouvanbadminton.nl/wordpress/nk-boxgame-3-tegen-3/ voor video’s en spelregels. En uiteraard kun je ons ook altijd persoonlijk benaderen.Lennart Bijkerk, Bart-Jan den Hollander en Han van der Vliet 

NK

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×