Terug

Nick Fransman pakt 5e titel op rij op het SportVen Master in Gorredijk

Het 18e SportVen Master werd het afgelopen weekend onder wel zeer wisselende temperaturen gespeeld . We hebben weer kunnen genieten van prachtige spannende partijen waardoor de temperatuur van de spelers in de hal de buiten temperatuur in vele gevallen. wist te overtreffen.

Masterklasse 

In de Masterklasse wist Nick Fransman zijn favorietenrol waar te maken, al moest hij in de finale wel tot het uiterste gaan om Hagenaar Mark Caljouw in 3 games , ( 23-21) (17-21) (21-10) achter zich te houden , want zoals hij zelf zei , moest het dit keer uit zijn tenen komen. Bij de vrouwen bewees Tamara van de Hoeven dat ze klaar is voor de competitie en wist in de finale van de als nr 1 geplaatste Letse Ieva Pope in 2 games (21-15) (21-16) te winnen. Verrassend was het optreden van het pas 14 jarige talent ,Amy Tan, die tot de halve finales wist door te dringen. Hier zullen we in de toekomst zeker meer van gaan horen. Het mannendubbel was een prooi voor het als nr 1 geplaatste koppel Russel Muns/Robin Tabeling. Hoewel ze in de poule nog in 3 spannende games hadden verloren van Dave Khodabux/Leon Nottelman, wisten ze nu in de finale in 3 spectaculaire games van ze te winnen. Het vrouwendubbel was een prooi voor het als nr 1 geplaatste koppel Iris Tabeling / Ilse Vaessen, die in een spannende finale van het als nr 2 geplaatste koppel Myke Halkema / Cheryl Seinen wisten terug te wijzen met (21-19) (19-21) (21-19). Het gemengd dubbel was een prooi voor het als nr 2 geplaatste koppel Iris Tabeling / Mark Caljouw , die in de finale in 2 games (21-11) (21-19) wonnen van Myke Halkema / Jim Middelburg.

Categorie 4 

In het Mannenenkel wist Riemco Hof in 3 zwaar bevochten games (21-10) (12-21) (21-15) te winnen van de Belg Davy de Grauwe.  Bij de vrouwen was Amy Tan in de Master klasse opgevallen door haar uitstekende spel maar in de Categorie 4 was ze duidelijk de sterkste en wist in de finale Yanxin Xu in 2 games (21-6) (21-14) terug te wijzen. Bij het mannendubbel wist Riemco Hof samen met Guus Eilander zijn 2e titel te pakken door in de finale in 3 spannende games (18-21) 21-19) (22-20) te winnen van Thaer Darwish / Than Nguyen. Het vrouwendubbel was een prooi voor de 2 jeugdige speelsters van de BC Amersfoort , Nelly van Buiten en Nienke Kwakkenbos , die in 2 games (21-16) (21-19) van Joyce Dekker /Petnoi Schultz wisten te winnen. Het gemengddubbel was een prooi voor Renske Annema en David Hesters die in 2 games wonnen van het koppel Joyce Dekker / Guus Eilander.

Hoewel het aantal inschrijvingen nog niet datgene was waarop gehoopt, kan de toernooicommissie tevreden terug zien op een zeer geslaagd toernooi, waarbij niet alleen zeer spannende partijen en spectaculaire rally’s te zien waren, maar het ook verheugend was te zien dat er ook een aantal zeer jeugdige speelsters in de prijzen vielen.

Namens de toernooicommissie 
Ab Bezembinder

Nrs 1 En 2 Ve
Nick Fransman 560 300
Tamara Van Der Hoeven 560
Nrs 1 En 2 Me Klein

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×