Terug

RTC Den Haag en RTC Deurne gestart

Afgelopen maandag vonden de eerste trainingen plaats van het RTC in Den Haag en het RTC in Deurne.

Den Haag

Op maandag 22 augustus was de eerste training van het RTC (Regionaal Training Centrum) Den Haag. Jarenlang was het de BAZH die de trainingen verzorgde maar deze worden nu overgenomen door het RTC. Het RTC valt onder de verantwoordelijkheid van Badminton Nederland.  

Op het RTC Den Haag wordt iedere dag getraind, met uitzondering van de woensdag, van 07.30 tot 9.30 uur in Sporthal Loosduinen te Den Haag onder leiding van Robbert de Keijzer en Saber Afif. Totaal zitten er 15 spelers in deze selectie.

Ton Wijers opende het RTC officieel gisteren met een mooi woordje aan de spelers en ouders. Na de training was er een vergadering voor ouders/spelers over het reilen en zeilen van het RTC.

 Al met al een prima begin van het nieuwe badmintonseizoen!

Ger Tabeling

Deurne

Maandagochtend 22 augustus, 6.00 uur en de wekker die gaat. Dat is vroeg en met de regen die tegen de ramen tikt en daarmee de zon ver weg laat, maakt dat ik dus in de schemering van de ochtend uit de veren ga om naar Deurne te rijden. Naar Deurne omdat daar één van de twee pilot RTC’s hun start beleven en we vinden dat dat toch wel een mijlpaal is voor Badminton Nederland. Onder leiding van talentcoach Nathalie Mulders, terug van 14 maanden revalideren waarvoor chapeau, en haar hulp Patty Stolzenbach, werd om 7.30 uur begonnen met de eerste training. Alle ouders waren ook vroeg uit de veren geklommen om hun kroost kennis te laten maken met het RTC in Deurne.

Een mijlpaal en daarom dus ook mijn aanwezigheid en na het openingswoord van Nathalie heb ik de aanwezigen toegelicht hoe belangrijke stap dit RTC in Deurne is, als je kijkt naar de plannen die er liggen voor topbadminton. Want topbadminton is waar de aanwezige jeugdspelers voor willen gaan en dat blijkt ook wel uit de manier waarop men bezig is op de banen. Na afloop zijn de spelers en ouders nog nader toegelicht over wat men verwachten kan en wat er verwacht wordt. Vroeg uit de veren om vrijwel dagelijks om 7.30 uur te trainen, dat is topsport. En wil je in 2024 of 2028 naar de Olympische Spelen, dan zullen ze er alles voor over moeten hebben, ook de ouders want vergis je niet in hun belang in support naar hun kroost.

Al met al weer een mooie stap voorwaarts voor Badminton Nederland. Twee pilot RTC’s die dit jaar draaien en het zand uit de raderen halen zodat er nog drie bij kunnen komen. Geheel in lijn met de masterplannen die in de pen zitten voor een goede talentherkenning en -opleiding.

Paul Kleijn

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×