Terug

Schoolclinics met behulp van Bamito een succes voor Swift ’64

Badmintonvereniging Swift '64 organiseerde in april met veel enthousiasme Bamito-clinics bij meerdere basisscholen.

(Door Jeroen Joosten)

Als vereniging bestaan we 60 jaar en dat wilden we groots vieren en tegelijkertijd het feest koppelen aan een wervingsactie. In de aanloop naar de feestdag van 20 april hebben we daarom op drie verschillende basisscholen in het dorp een hele dag tijdens de gymlessen badmintonlessen verzorgt. Nadat we contact hebben gelegd met de docenten LO op de basisscholen en we groen licht hadden gekregen om de lessen te verzorgen, zijn we aan de slag gegaan met het neerzetten van een programma voor de lessen. Om dit goed aan te pakken hebben we contact gezocht met BN en is er bij de gemeente een aanvraag gedaan voor een subsidie voor eenmalige activiteiten. Vanuit Badminton Nederland werd goed meegedacht en vanuit de gemeente werd de subsidie toegewezen, in ons geval konden we alle kosten hiermee dekken, superfijn!

Met behulp van de Bamito materialen hebben we ontzettend leuke lessen met een hoge belevingswaarde kunnen neerzetten. Met de materialen bedoel ik niet alleen de oefeningen van de leskaarten uit Bamito’s jeugdprogramma of Bamito’s schoolbadminton, maar ook de beachflags, roll-up banners, ballonnen etc. De beleving wordt hierdoor voor de kinderen naar een hoger niveau getild omdat de les echt in het Bamito thema gegeven word. Het was uiteindelijk heel eenvoudig om deze materialen te lenen bij BN en op te halen bij het bondsbureau en zoals gezegd ook heel waardevol.

Aan het einde van de lessen hebben we alle kinderen een Bamito gadget meegegeven, deze zijn simpel te bestellen op www.shop.badminton.nl en zijn laag in kosten maar leveren uiteindelijk de investering wel op. Kinderen die de les hebben gevolgd kregen een Bamito ballon en diploma mee, met uitnodiging voor de open dag. Ze vertrokken zo met een lach op het gezicht en we hebben veel bezoekers kunnen verwelkomen tijdens de feestdag waar Alyssa Tirtosentono en Brian Wassink een mooie show van maakten.

Wil jouw vereniging ook aan de slag met Bamito? Laat het ons dan weten, dan helpen wij jouw vereniging graag met de eerste stappen! Ga voor meer info naar www.bamito.nl

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×