Terug

Badminton Nederland reikt meer dan 250 bijzondere medailles per dag uit

Tijdens de 50 Plus Beurs, die afgelopen week in Utrecht werd gehouden, heeft Badminton Nederland, meer dan 250 bijzondere medailles per dag uitgereikt... Het ging om de Badminton Beurs Medaille!

Afgelopen week hebben de medewerkers van het bondsbureau van dinsdag tot en met zaterdag op de Jaarbeurs in Utrecht gestaan om namens alle badmintonverenigingen in Nederland de badmintonsport te promoten.

En... we hadden het druk!

Echt... Superdruk!

:-)

De 50 Plus Beurs in Utrecht was ongelooflijk goed bezocht en de stand van Badminton Nederland had veel aanloop van mensen die nog nooit een shuttle hadden aangeraakt tot aan liefhebbers pur sang die meteen even de baan op wilden tot zelfs ook aan minder valide enthousiastelingen die het eens wilden proberen.

Officiële Badminton Beurs Medaille

Iedereen die de baan op ging en het probeerde, ontving uit handen van Badminton Nederland de officiële Badminton Beurs Medaille! (een vrolijk oranje key-cord met daarin een leuke kleine gekleurde shuttle als sleutelhanger!)

Leuk!!!  Er waren momenten dat de mensen letterlijk in de rij stonden om even de baan op te mogen.

We hebben méér dan 250 officiële Badminton Beurs Medailles PER DAG uitgereikt!

Foto: Voor deze twee super sympathieke zussen, die meteen de smaak te pakken hadden, kon de 50 Plus Beurs niet meer stuk. Ze gingen naar huis met de leukste Gadget van de hele beurs: de officiële Badminton Beurs Medaille!


Goed imago

Maar, er werd ook veel gepraat met de geïnteresseerden. Zo hadden we het over het imago van onze badmintonsport. Die blijkt behoorlijk goed te zijn. De mensen weten dat het een gezonde sport is, waarbij je alle spieren gebruikt en waarbij je ook je eigen motorische vaardigheden continu traint.

De mensen weten tegelijkertijd ook dat de sport zéér toegankelijk is. Iedereen had het ooit wel eens in zijn leven gedaan.

Er waren ook mensen die nog nooit een shuttle hadden geslagen. Gaaf om deze mensen dat te zien doen voor de allereerste keer in hun leven.

Leads

We hebben op de beurs tevens veel gegevens genoteerd van geïnteresseerden. Zo wilden flink wat mensen weten of er bij hen een vereniging in de buurt is. Wel... wij brengen de verenigingen nu in contact met deze mensen. Superleuk natuurlijk om onze verenigingen leads aan te brengen.

Ook wilden mensen advies over een goed badmintonracket. En, mensen hadden ook veel technische vragen. Ook was er aantal minder validen dat informeerde of er bij hen een vereniging in de buurt was.

Opvallend verder....

Het viel ons tevens op dat er veel mensen waren die ooit in het verleden ook lid waren geweest bij een badmintonvereniging maar op een gegeven moment gestopt waren.

Gewoon om legitieme redenen: te druk, andere baan, studie, kinderen worden geboren, verhuizing etc etc.

Maar door op onze beursbaan even een potje te spelen, begon het weer te kriebelen. Ook deze mensen gaan weer lid worden van een badmintonvereniging.

Follow-Up

De komende weken volgen wij alle genoteerde vragen van alle bezoekers op. Op termijn kunnen we uiteraard bepalen of het meedoen aan de beurs een goede zet was (want, eerlijk is eerlijk: uiteindelijk willen we wel resultaat zien!). 

Maar het gevoel was goed.

We weten nu nóg zekerder dat we in staat zijn om met z'n allen de sport te verkopen. Alle gesprekken die we hadden met de vele bezoekers, hebben veel nuttige informatie opgeleverd.

Uiteraard hebben wij toestemming van alle gefotografeerden om deze foto's te mogen plaatsen op onze site.

Want, óók Badminton Nederland houdt zich aan de AVG!


En dan nog dit....
Tijdens de Yonex Dutch Open vindt de Waanzinnige Workshop Week plaats!

Bekijk ook

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×